PDL şi PNL au votat în unanimitate reducerea CAS

Vasile Blaga a declarat, marţi, că PDL şi PNL au votat în forul legislativ pentru reducerea CAS, dar nu susţine solicitarea PMP privind retrimiterea în Parlament a legii.

Liderul PDL, Vasile Blaga, a fost întrebat dacă susţine propunerea lui Cristian Diaconescu de a-i cere preşedintelui Traian Băsescu să retrimită în Parlament legea pentru reducerea CAS cu 5% de la 1 octombrie.

"Nu. Noi ne-am explicat foarte clar punctele de vedere, rezervele faţă de Guvern pe care le-a avut şi FMI, nu numai PNL şi PDL, împreună am avut aceste discuţii cu FMI. Guvernul trebuie să vină şi să spună care sunt resursele pentru a putea demara acest proces necesar, dar noi am votat în unanimitate în Parlament, şi noi, şi colegii de la liberali, pentru această măsură", a precizat Vasile Blaga.

Citește și: Blaga: Udrea face ce vrea, nu ce-i spune Băsescu

PMP îi solicită preşedintelui Traian Băsescu să retrimită la Parlament legea privind reducerea CAS cu 5%, pentru a fi rediscutată, a declarat marţi candidatul PMP la Preşedinţie, Cristian Diaconescu.

"PMP solicită preşedintelui României retrimiterea legii privind reducerea CAS pentru a fi rediscutată în Parlament, constatând după trei săptămâni de dezbatere publică că cei de la guvernare nu au capacitatea de a oferi argumente privind sustenabilitatea acestui proiect şi afirmaţiile politice şi ale mediului de afaceri trebuie avute în vedere în acest proiect", a precizat Cristian Diaconescu.

Citește și: Sebastian Lăzăroiu avertizează: Candidatul PMP are handicapuri majore

Preşedintele Traian Băsescu declara, sâmbătă, la Sinaia, că nu va promulga legea de reducere a CAS până nu va fi convins că măsura este sustenabilă economic şi preciza că aşteaptă de la Guvern evaluarea, pentru a se convinge că nu va fi compensată cu introducerea de noi taxe.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel