Laszlo Andor, comisar european: Germania le face rău vecinilor. Trebuie să mărească salariile

Laszlo Andor, Comisarul european pentru ocuparea forţei de muncă, afaceri sociale şi incluziune, face rechizitoriul greșelilor Germaniei, a cărei politică "dăunează vecinilor" săi.

Ungurul crede că este neapărată nevoie ca Germania să crească salariile angajaților în linie cu productivitatea.

"Ar fi foarte important ca Germania să-şi multiplice investiţiile publice, să-şi stimuleze cererea şi să reducă excedentele comerciale excesive, care le fac rău vecinilor săi europeni. În vederea atingerii acestui obiectiv, o schimbare a politicii salariale este indispensabilă din punctul de vedere al Comisiei", într-un interviu acordat publicaţiei germane Die Welt care urmează să fie publicat duminică, conform lesoir.be.

"Creșterea salariilor a rămas în urmă în comparație cu evoluția productivității" de mai bine de zece ani în Germania, a criticat Andor. "Ar fi bine dacă salariile ar crește simetric cu productivitatea".

Dezbaterea privind mărirea salariilor a fost revitaizată de curând în Germania. Preşedintele Bundesbank Jens Weidmann a apreciat că salariile au o marjă de creştere de 3% în această ţară în care, în unele locuri "ne aflăm aproape într-o situaţie de ocupare completă a locurilor de muncă".

Într-o zonă euro care se află în continuare într-o stagnare economică, unor europeni le-a venit ideea că o mică stimulare a salariilor germane ar fi benfică tuturor, corectând astfel diferenţa de competitivitate şi stimulând totodată puterea de cumpărare a gospodăriilor din cea mai mare piaţă a zonei.

Piețele financiare, în stare de șoc. Ungaria, marea surpriză

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel