LASZLO TOKES a rămas fără STEAUA ROMÂNIEI, a decis CAB

LASZLO TOKES A RĂMAS FĂRĂ STEAUA ROMÂNIEI. Curtea de Apel București a decis, vineri, ca lui LASZLO TOKES să îi fie RETRAS ORDINUL STEAUA ROMÂNIEI. Decizia nu este definitivă și poate fi atacată la Înalta Curte de Casație și Justiție.


LASZLO TOKES A RĂMAS FĂRĂ STEAUA ROMÂNIEILa începutul lui 2014, Laszlo Tokes a atacat în instanţă, la Curtea de Apel Bucureşti, hotărârea Consiliului de Onoare al Ordinului "Steaua României", de retragere a distincţiei care i-a fost acordată în 2009.

LASZLO TOKES A RĂMAS FĂRĂ STEAUA ROMÂNIEIConsiliul de Onoare pentru Ordinul Național "Steaua României" a decis retragerea distincției acordate europarlamentarului Laszlo Tokes, după ce a constatat, în cursul deliberărilor, o serie de aspecte temeinice, relevante, substanțiale și convingătoare care i-a dus la concluzia că Tokes a săvârșit, prin declarațiile sale repetate, faptele dezonorante care aduc grave prejudicii morale cavalerilor Ordinul Național "Steaua României", potrivit motivării publicate de Consiliul de Onoare.

LASZLO TOKES A RĂMAS FĂRĂ STEAUA ROMÂNIEI"Prin declarațiile, inițiativele politice, atitudinile revizioniste și instigările la ură interetnică, domnul europarlamentar român încalcă în mod grosolan aceste principii, cerând — în disprețul Tratatelor constitutive ale Uniunii Europene și al obligațiilor sale de a le respecta, proteja și promova — constituirea unei 'regiuni' în care cetățenii români de etnie română (sau de altă etnie decât cea maghiară) să fie supuși, simultan, și voinței politice și juridice a unui alt stat 'protector' (dobândind, astfel mai multe obligații), în timp ce cei aparținând etniei maghiare ar dobândi doar o serie de drepturi în plus/privilegii. Astfel de manifestări — care definesc o atitudine politică discriminatorie și contrară spiritului Unional — nu doar că reprezintă fapte care îl dezonorează pe purtătorul însemnelor și creează prejudicii morale celorlalți membri ai Ordinului, dar sfidează și calitatea sa de europarlamentar român, situație pe care o sesizăm și Parlamentului European", se arată în motivarea Consiliului de Onoare al Ordinului "Steaua României".

Vezi și: Traian Băsescu, la mâna judecătorilor de la Curtea de Apel. Moment penibil, vineri, dacă Lucian Bolcaș câștigă

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt2
YesMy