România ar putea ceda Ucrainei un sistem antirachetă Patriot, deși are doar unul operațional. Bogdan Chirieac: Durează ani de zile până construiești unul

Inquam Photos / George Călin
Inquam Photos / George Călin

Bogdan Chirieac a comentat posibila cedare a unui sistem de apărare antirachetă Patriot pentru Ucraina.

Klaus Iohannis a declarat în urma vizitei la Casa Albă că a discutat cu omologul său american, Joe Biden, despre posibila cedare a unui sistem de apărare antirachetă Patriot către Ucraina. Cu toate acestea, șeful statului spune că România nu poate rămâne fără apărare aeriană. În prezent, mai multe surse afirmă că doar unul din cele 3 sisteme Patriot ale țării noastre sunt operaționale. Analistul Bogdan Chirieac a comentat acest subiect într-o intervenție la România TV.

"Nu poți să le faci de azi pe mâine sau de azi pe azi"

"Nu se pune problema că sistemele nu funcționează, însă există în România un singur sistem operațional. Din 7 câte trebuie să avem, noi avem 3 sau 4. Celelalte sunt în curs de operaționalizare. Nu înseamnă că nu funcționează, că nu sunt bune sau perfecte. Ai nevoie de militari care de fapt sunt ingineri de sistem, ingineri electroniști, deci oameni ce au cunoștințe avansate sau tehnicieni care să opereze o astfel de mașinărie extrem de sofisticată.

Ideea este să oferi un astfel de sistem Ucrainei, urmând ca Statele Unite să-ți dea în loc, când vor fi gata fabricate, un sistem și mai nou de Patriot, față de ce avem noi acum. Ele sunt de 7 ani de zile și plătite în avans, numai că sistemele acestea nu sunt fabricate, mai ales de când cu războiul din Ucraina, precum mașinile de spălat. Nu poți să le faci de azi pe mâine sau de azi pe azi. Durează ani de zile până construiești un astfel de sistem care să-ți apere tot spațiul aerian al României și să trimită și o rachetă interceptoare în caz de atac aerian", a spus analistul Bogdan Chirieac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel