Laszlo Tokes, pe listele Fidesz pentru europarlamentare

 Partidului Popular Maghiar din Transilvania  a decis, sâmbăta să-i propună lui Laszlo Tokes să candideze la europarlamentare pe listele Fidesz, partidul maghiar de guvernământ.

Propunerea a fost lansată la Odorheiu Secuiesc, unde a avut loc Consiliul National al Partidului Popular Maghiar din Transilvania (PPMT), organism care a stabilit poziția formațiunii pentru alegerile europarlamentare.

Președintele PPMT, Toro T. Tibor, a declarat că în urma refuzului UDMR ca partidele maghiare să formeze o listă comună la europarlamentare, s-a luat decizia ca formațiunea pe care o conduce să nu candideze pe liste proprii, pentru a nu periclita prezența în Parlamentul European a comunității maghiare. În plus, PPMT i-a propus episcopului Tokes Laszlo să accepte să candideze pe lista FIDESZ la alegerile europarlamentare, informează ziare.com.

De asemenea, "fiind convinși că o singură persoană poate să reprezinte interesele comunității maghiare în mod consecvent și foarte hotărât, în persoana președintelui Consiliului Național Maghiar din Transilvania, Tokes Laszlo, care este și mentorul partidului nostru și pentru care noi am declarat de multe ori susținerea și sprijinul nostru să-și continue activitatea în PE, noi îi propunem prin această decizie a Consiliului Național să răspundă pozitiv la chemarea FIDESZ, membru al PPE, să candideze pe listele FIDESZ la aceste alegeri", a precizat Toro T. Tibor.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel