Orban alege candidați din Transilvania pentru PE. Ce spune Tokes

Laszlo Tokes
Laszlo Tokes

Europarlamentarul Laszlo Tokes a comentat decizia premierului ungar Viktor Orban de a nominaliza candidați din afara  Ungariei pe lista pentru Parlamentul European. 

"Este îmbucurător faptul că, acordând prioritate intereselor noastre naţionale, coaliţia Fidesz–KDNP (Federaţia Tinerilor Democraţi–Partidul Popular Creştin-Democrat), condusă de premierul Orbán Viktor, a ridicat la nivel de regiune carpatică uniunea maghiară, nominalizând candidaţi şi din comunităţile ungureşti din afara graniţelor ţării-mamă, pe lista pentru Parlamentul European", a spus europarlamentul de Transilvania, potrivit unui comunicat de presă.

"Aceasta este o faptă istorică ce încheagă ireversibil naţiunea şi nu numai la nivel declarativ şi al gesturilor, ci şi pe latura acţiunii politice", observă Pásztor István, preşedintele Asociaţiei Maghiare din Voivodina.

VEZI și: Laszlo Tokes, pe listele Fidesz pentru europarlamentare

"În perioada 2009–2014, reprezentanţa popularilor maghiari din Parlamentul European a funcţionat bine. Împreună cu 14 aleşi din partea Fidesz–KDNP, trei deputaţi transilvăneni şi doi din Slovacia – în total 19 – am reprezentat naţiunea maghiară. Şi de data asta, interesul nostru principal este câştigarea a cât mai multe mandate din Parlamentul European, dar acest ţel nu poate fi nicicum atins prin propagandă mincinoasă. Avem nevoie de reprezentare credibilă, atât la Bucureşti, cât şi la Budapesta şi la Bruxelles. În acest spirit, alături de ceilalţi nominalizaţi de pe lista naţională, îi salut pe candidaţii Bocskor Andrea (din Ucraina), Deli Andor (din Serbia), Gubík László (din Slovacia) şi, nu în ultimul rând, pe deputaţii noştri din diaspora occidentală şi Ardeal, pe Schöpflin György şi pe Gál Kinga, care e originară tot din Transilvania şi care, din 2004, în calitate de deputat Fidesz în Parlamentul European, militează pentru drepturile maghiarimii din regiunea carpatică", a mai spus Laszlo Tokes. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel