Alegeri prezidențiale 2024. Rareș Bogdan: Nu excludem scenariul candidatului comun

Sursa foto: Agerpres
Sursa foto: Agerpres

Nicolae Ciucă și Rareș Bogdan au vorbit despre planurile PNL pentru alegerile prezidențiale.

Nicolae Ciucă, a declarat, miercuri, că partidul susţine menţinerea datelor pentru alegerile prezidenţiale decise în coaliţie, menţionând că liberalii vor să aibă propriul candidat la aceste alegeri.

"În acest moment abordarea este una care va avea la bază alegerile din 9 iunie. Perspectiva, din punctul nostru de vedere, este aceea de a avea fiecare partid propriul candidat. Se lucrează la profilul liderului Partidului Naţional Liberal, toate acele panouri au fost concepute pentru a susţine candidaţii noştri la alegerile europarlamentare şi venim cu argumentele pe care noi le-am folosit de fiecare dată în sensul realizărilor pe care Partidul Naţional Liberal le-a reuşit din momentul în care am preluat guvernarea", a afirmat Ciucă, înainte de a participa la conferinţa 'Europa în fiecare localitate'.

Nicolae Ciucă a spus că PNL susţine menţinerea acestor date stabilite în coaliţie.

"Discuţia în coaliţie şi decizia a fost ca alegerile prezidenţiale să fie pe 15 septembrie primul tur, 29 septembrie cel de al doilea. Nu am avut niciun fel de analize sau dezbatere în acest sens, motiv pentru care Partidul Naţional Liberal susţine menţinerea acestei date pentru alegerile prezidenţiale", a precizat președintele PNL.

Atunci când a fost întrebat dacă ar schimba această dată, ținând cont de posibilitatea negocierii pentru preşedintele Klaus Iohannis a unei poziţii la nivel european, Nicolae Ciucă a declarat: "Nu cred că trebuie să ne raportăm la ceea ce va face domnul preşedinte Iohannis, nu este nicio legătură între ceea ce urmează să facă domnia sa şi ceea ce se întâmplă în procesul electoral".

Rareș Bogdan a spus că Nicolae Ciucă este desemnatul partidului pentru funcția de președinte, dar nu exclude posibilitatea unei candidaturi comune cu PSD

Într-o declarație ulterioară, prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, a spus că Nicolae Ciucă este desemnatul partidului pentru funcția de președinte, dar nu exclude posibilitatea unei candidaturi comune cu PSD.

"Candidatul se numeşte Nicolae Ciucă, generalul Nicolae Ciucă, iar dacă vă uitaţi la contextul internaţional, vă uitaţi la întâlnirea de ieri a preşedintelui Klaus Iohannis, care a fost una plină de semnificaţii, cred că este cât se poate de clar că are prima şansă preşedintele Partidului Naţional Liberal, Nicolae Ciucă, care este şi obligat prin statutul partidului să candideze. La noi este simplu: preşedintele partidului candidează la preşedinţia României, că vrea, că nu vrea, este obligat", a afirmat Rareş Bogdan.

El a adăugat că scenariul candidaturii comune se va discuta după 10 iunie.

"Nu excludem în niciun caz niciun fel de scenariu legat de candidatură. Adică nu excludem scenariul candidatului comun, dar asta vom discuta după data de 10, când vom vedea cum vor primi românii candidaţii noştri la europarlamentare, la locale", a declarat Rareş Bogdan.

Când a fost întrebat dacă Nicolae Ciucă a furat startul pentru alegerile prezidenţiale, Rareş Bogdan a spus: "Dacă Nicolae Ciucă a furat startul la prezidenţiale, ce a făcut Marcel Ciolacu, suntem în Săptămâna luminată, ce a făcut când a plecat la Muntele Athos, ce a făcut sau ce face Mircea Geoană de un an de zile când nu prea e la conducerea NATO, ci mai mult cu lansări de carte şi întâlniri cu alegătorii sau ce au făcut alţi posibili candidaţi?"

"Nu consider că a furat startul. Consider că pur şi simplu domnul preşedinte Nicolae Ciucă participă la această campanie în calitate de activist liberal", a concluzionat acesta, conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel