Înregistrări Traian Băsescu, Victor Ponta, Ioana Petrescu - MTO. Ponta dezvăluie ce l-a băgat în "ceață" la Cotroceni

Premierul Victor Ponta a explicat, marţi, ce l-a băgat "în ceață" în cursul discuțiilor purtate luni, la Palatul Cotroceni, cu președintele Traian Băsescu, pe tema reducerii CAS.

Vezi și: Băsescu a publicat discuțiile cu Ponta și Petrescu - Video

Primul-ministru a susţinut că nu termenul "MTO" invocat de preşedinte i-a creat probleme de înţelegere, ci accentul acestuia în limba engleză. Victor Ponta a adăugat că el cunoaşte exact care sunt obligaţiile României.

La remarca presei că MTO-ul invocat de Băsescu l-a băgat însă puţin "în ceaţă", Ponta a replicat că accentul lui Băsescu în limba engleză este cel care îl bagă totdeauna "în ceaţă".

Citește și: Ponta, prima reacție după ce Băsescu a publicat înregistrările de la Cotroceni

"Ştiam foarte bine care sunt obligaţiile asumate de România prin Tratatul pe care Băsescu l-a semnat, după părerea mea, împotriva intereselor României, însă limba engleză a domniei sale mă duce întotdeauna în confuzie, recunosc. Poate nu ştiu eu destul de bine engleză sau poate are dânsul un accent special", a reacționat primul-ministru, citat de Mediafax.

Întrebat în continuare de jurnalişti dacă poate defini MTO-ul, Ponta a răspuns, plecând, că poate să spună exact care sunt obligaţiile României în baza Tratatului de Stabilitate şi Creştere Economică.

Luni, la afirmaţia preşedintelui Băsescu potrivit căreia România mai are de acoperit şi MTO (Medium Term Objective - Obiectiv bugetar pe termen mediu, n.r.), premierul Ponta a întrebat mai întâi "Poftiţi?". După ce preşedintele Băsescu a reluat că mai există şi MTO-ul, care mai înseamnă vreo 6 miliarde, 5, 6 miliarde, Ponta a răspuns: "O să lucrăm la toate".

Citește și: Udrea, după ce s-au publicat înregistrările: „Ce jenă mi-a fost!”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel