Circulația pe Transfăgărășan, închisă din cauza viscolului

Circulația a fost închisă joi, pe DN 7C Transfăgărășan, între Bâlea Cascadă și Bâlea Lac, unde utilajele de deszăpezire încearcă să curețe carosabilul, a anunțat Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Sibiu. Accesul în zona turistică Bâlea Lac, situată la peste 2.000 de metri altitudine în Masivul Făgăraș, este blocat, și telecabina nu funcționează din cauza viscolului puternic și a căderilor de zăpadă.


"Din cauza condițiilor meteo, viscol, DN7 C Transfăgărășan este închis pe tronsonul Bâlea Cascadă — Bâlea Lac. Se acționează cu utilaje de deszăpezire", a declarat Elena Welter, purtător de cuvânt al IPJ Sibiu.

Angajații de la Cabana Bâlea Lac au precizat, pentru Agerpres, că "telecabina nu funcționează, dar nu există turiști care să fie blocați sus, în cabană și care să nu poată coborî".

Centrul Meteorologic Regional Transilvania-Sud de la Sibiu anunță că la Bâlea Lac stratul de zăpadă măsoară 16 centimetri. Meteorologii nu pot preciza viteza vântului de la Bâlea, pentru că senzorul de măsurare de la stația meteo de la Bâlea Lac este stricat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel