Sondaj cod roșu: ISU, înjurat de șoferii salvați pentru condițiile oferite. Votează cine are dreptate

Șoferii evacuați de pe A2 reproșează salvatorilor condițiile în care i-au transportat de pe șosea la adăpost. Ei au fost revoltați de durata mare a  ”cursei”, camionul care i-a scos din zăpezi făcând un ocol pentru a prelua și alte persoane sinistrate.

„Avem aproape două ore de când suntem transportați ca niște animale, în condiţii improprii. Nu poți transporta pe un astfel de frig, timp de două ore, în 2017. Nici animalele nu le transporți pe frigul ăsta într-un camion cu prelată”, a spus un şofer blocat pe A2,  la digi24. În loc să mulțumească salvatorilor, oamenii au caracterizat acțiunea de salvare drept lamentabilă.

Angajații ISU merg la intervenție în aceleași condiții

De cealaltă parte, purtătorul de cuvânt al ISU, Ovidiu Tătăranu, a explicat că au fost 30 de ore de cod portocaliu și roșu, când s-a acționat în perioade cu vizibilitate zero și viscol puternic. Ocolul a fost necesar pentru a prelua persoane sinistrate, fiecare fiind dus la adăpost într-un spațiu de cazare. Angajații ISU recunosc că au folosit camioane cu prelate . ”Poate n-ar trebui să spun, a amintit purtătorul de cuvânt ISU, dar exact în aceleași condiții mergem și noi la intervenții. Echipajele au făcut eforturi supraomeneşti. E o problemă pentru fiecare cum reușește să înțeleagă un grad de recunoștință. Suntem mulțumiți că am putut să le oferim un adăpost și am reușit să ajungem la fiecare”, a concluzionat la digi 24.

Șoferii ”sinistrați” să plătească operațiunile de salvare

Pe Internet circulă, însă, și proteste ale publicului neangajat direct în această dispută. Șoferii care au plecat la drum în ciuda avertizărilor meteo trebuie să plătească o amendă și să achite costul intervenției, susține o parte a publicului. Nu este normal să cheltuie statul resurse pentru că unii sfidează recomandările poliției. De fapt, drumurile ar trebui închise pe vreme de viscol, iar încălcarea interdicției să fie considerată inffracțiune.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel