Zamfir, atac la un tehnocrat: Ce autoritate aveți, domnule Biriș?

Deputatul PNL Daniel Zamfir a reacționat dur la o postare a ministrului Gabriel Biriș, pe Facebook. Biriș, secretar de stat la Finanțe, sugera impozitarea persoanelor fizice, la darea în plată.

Într-un comunicat oficial, Zamfir critică ideea și contestă autoritatea morală a unui ministru care își ascunde banii în firme off shore.

”Am văzut comentariile domnului Gabriel Biriș pe Facebook în legătură cu impozitul care trebuie plătit la darea în plată. Aceeași gândire cinică care arată dispreț total față de români!

Vă mai amintiți că acest domn vroia să impoziteze cu 57 Ron pe toți românii care nu aveau nicio sursă de venit? L-aș întreba în baza cărui articol din Codul Fiscal dorea să impună acest impozit? Să înțeleg că în urma scandalului mediatic nu mai aplicăm prevederi legale?

Nu domnule Biriș! Nu există prevăzut în Codul Fiscal că trebuie să luați impozit și de la cei care nu au niciun venit! Era interpretarea dumneavoastră pe care vroiați să o impuneți printr-o Hotărâre de Guvern, modificând normele de aplicare ale Codului Fiscal!

Acum, la fel de vehement ca atunci, susțineți că oamenii trebuie să plătească impozit chiar dacă nu obțin niciun venit!

E inutil să vă amintesc că la art 111 din Codul Fiscal se vorbește despre impozitul pe VENIT al persoanelor fizice; ori în cazul de față consumatorii care dau în plată NU OBȚIN NICIUN VENIT, ci acceptă o pierdere uriașă în schimbul ștergerii unei datorii. E regretabil că aveți o miză personală, că vreți să arătați acum că v-ati opus întemeiat Legii dării în plată...

Mai există un aspect care nu ține de Codul Fiscal: Cu ce autoritate morală vorbiți dumneavoastră de impozitare așa, otova, dumneavoastră cel care vă ascundeați veniturile prin off-shore-uri ca să NU PLĂTIȚI IMPOZIT STATULUI ROMÂN? Și îi mai învățați și pe alții cum să facă..

Nu vă cer demisia pentru că știu că nu o să v-o dati! Demisia e în primul rând un act de onoare...”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel