West Nile, două cazuri la Brăila. Un adolescent și o femeie, infectați

Dana Lascu / 03 aug 2018 / 18:12 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Din cele 12 cazuri de infecție cu West Nile confirmate de Institutul Cantacuzino din București anul acesta, două au fost din Brăila. A fost vorba de un adolescent şi o femeie, potrivit informaţiilor furnizate, vineri, de directorul Direcţiei de Sănătate Publică Brăila, Gabriel Ciochină.

Rezultatele sosite de la Bucureşti au arătat că existenţa virusului se confirmă pentru un adolescent în vârstă de 16 ani şi o femeie de 69 de ani, ambii internaţi la secţia Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila, a anunțat directorul Direcţiei de Sănătate Publică Brăila, Gabriel Ciochină, citat de Agerpres.

Potrivit lui, ambele persoane au fost înţepate de ţânţari purtători ai virusului și au făcut o formă uşoară a bolii, motiv pentru care au fost externate recent.

„Avem în lucru un alt caz de suspiciune cu virusul West Nile la Brăila. Rezultatele în acest caz vor veni cel mai probabil săptămâna viitoare", a precizat Ciochină.

Anul trecut, în luna august, în judeţul Brăila s-a întregistrat un caz de deces din cauza virusului West Nile, al unei femei în vârstă de 52 de ani, care a dezvoltat o formă severă de meningită.

Conform ultimei statistici dată publicității de Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile, în sezonul 2018, în perioada 2 mai - 31 iulie, în România s-au înregistrat 12 cazuri de infecție cu virusul West Nile și niciun deces.

Cum te ferești de infecția cu West Nile

Recomandările experților de la Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile pentru populație sunt următoarele:

- să evite expunerea la țânțari, purtând îmbrăcăminte cu mâneci lungi și pantaloni lungi,

- să utilizeze substanțe chimice repelente împotriva țânțarilor,

- să împiedice pătrunderea țânțarilor în casaă (plase de protecție la ferestre),

- să utilizeze substanțe insecticide în locuință / în jurul locuinței,

- să asigure desecarea bălților de apă din jurul gospodăriei,

- să îndepărteze recipientele de apă stagnantă și gunoiul menajer.


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2018 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24