Vouchere în valoare de 3.000 de lei pentru românii care suferă de depresie. De ce acte ai nevoie

Foto: Freepik
Foto: Freepik

Românii care suferă de „boala secolului” primesc un ajutor considerabil de la Guvern: vouchere de 3.000 lei. Iată care sunt actele necesare pentru a lua banii.

Este oficial! Guvernul aprobă un nou sprijin pentru români. Cei care suferă de „boala secolului”, așa cum este denumită de Organizația Mondială a Sănătății, beneficiază de vouchere de 3.000 lei. Proiectul este deja aprobat, iar persoanele interesate trebuie să depună un dosar care să cuprindă anumite acte pentru a primi ajutorul, anunță antena3.ro.

Cine are acces la bani

Persoanele care suferă de depresie pot beneficia de un voucher de 3.000 lei pentru a apela la serviciile psihologice. Potrivit unor calcule, suma este potrivită pentru 10 – 15 ședințe. Psihologii menționează că sunt unele cazuri în care procesul terapeutic trebuie să fie mult mai îndelungat decât atât, dar cu toate acestea, pentru început, ajutorul este suficient. Ultimele date arată că nimeni nu a depus dosarul necesar pentru acest beneficiu.

Depresia este intitulată de Organizația Mondială a Sănătății „boala secolului”, având în vedere că, potrivit statisticilor, peste 40 milioane de oameni suferă de această afecțiune la nivel european. Datele transmise de Casa Județeană de Asigurări de Sănătate a constatat că în perioada 2014 – 2020, cazurile persoanelor care suferă de depresie a crescut cu aproape 14%. În Constanța, 30.000 de persoane au această afecțiune, dintre care aproape 14.000 sunt femei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel