EXCLUSIV  Vouchere de vacanță și pentru angajații din PRIVAT. Suma poate fi de ȘASE ORI salariul minim. Patronul o poate deduce

Vouchere vacanță/ foto arhivă dcnews.ro
Vouchere vacanță/ foto arhivă dcnews.ro

Ministrul Turismului, Constantin-Daniel Cadariu, a vorbit despre măsurile luate din această funcție. Mohammad Murad, realizatorul emisiunii ”De Ce NU în România?”, i-a dat nota 10. 

”Am început în decembrie cu Ordonanța pentru vouchere (n.r. de vacanță). Toți salariații din domeniul public pot beneficia de tichete de vacanță în valoare de 1450 lei. Mai mult, orice salariat din sectorul privat, dacă patronul dorește, poate beneficia de tichet de vacanță, dar nu e limitat la o sumă, la 1450 lei, ci suma poate merge până la de șase ori salariul minim pe economie, cu niște beneficii pentru patron, în sensul că toată suma o poate deduce, o poate pune pe cheltuieli, iar pentru respectiva sumă nu plătește contribuții” a spus ministrul Turismului, Constantin Daniel Cadariu, la DCNews. 

”Aici vă dau nota 10. Ați luptat” a spus Mohammad Murad, unul dintre cei mai mari investitori din România în domeniul turismului. Ministrul Cadariu a recunoscut că nu este meritul său: ”Când am ajuns în Minister, Ordonanța era pregătită, să fim serioși. N-a făcut-o ministrul Cadariu, am făcut-o noi, ca echipă”. 

Tichetele de vacanță sunt pe cinci ani. ”E o reușită comună, a tuturor” a spus Cadariu. ”E important cine este la volan, d-le ministru” i-a spus Murad. Ministrul Constantin-Daniel Cadariu a dezvăluit mai multe măsuri pe care le pune în practică pentru turismul din România și pentru promovarea țării printre turiștii străini. 

În luna decembrie 2021, Guvernul vorbes despre OUG care prevede acordarea voucherelor de vacanță pentru angajații din sectorul bugetar, în cuantum de 1.450 lei, până la data de 31 decembrie 2026.

”Un deziderat al acestui Guvern este reluarea acordării voucherelor de vacanță și astăzi, prin dezbaterea proiectului, facem un pas important pentru a-l duce la îndeplinire. Măsura s-a dovedit a fi benefică pe durata implementării ei atât pentru salariați, cărora li s-a oferit o nouă ocazie să își redescopere țara în vacanțele lor, dar mai ales pentru operatorii din turism. Mai exact, voucherele de vacanță au determinat aproximativ un milion de români să consume produse locale, călătorind aici, acasă. În această manieră au fost atenuate, într-o mare măsură, efectele negative ale pandemiei COVID-19, iar pentru continuitate consider oportună promovarea actului normativ în cel mai scurt timp cu putință”, declara atunci Constantin-Daniel Cadariu, ministrul Antreprenoriatului și Turismului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel