Vouchere de vacanță pentru o nouă categorie de bugetari

Foto: Freepik
Foto: Freepik

O nouă categorie de angajaţi va primi vouchere de vacanţă.

După detensionarea situaţiei din învăţământ, Guvernul a decis să ofere vouchere de vacanță angajaților din sistemul de sănătate, pentru a evita noi valuri de nemulţumiri. Astfel, angajații din domeniul sanitar au început greva japoneză pe 7 iunie, dar amenință în continuare cu greva generală. Până acum, această categorie nu beneficia de vouchere de vacanță, şi asta pentru că unele unități sanitare sunt finanțate direct de la bugetul de stat, iar altele au ca asociaţi consiliile județene și primăriile.

În urma negocierilor, Ministeriul Sănătății a venit cu o ordonanță de urgență prin care toți angajații din sănătate să primească vouchere de vacanță decontate din bugetul de stat. „Acordarea voucherelor de vacanță la nivelul unităților sanitare publice nu s-a efectuat în mod unitar, fapt care a generat discriminări între salariații diferitelor unități sanitare din sistemul sanitar public.

Astfel, în unele unități sanitare personalul din cadrul UPU, CPU, medicii rezidenți, personalul de cercetare, etc au beneficiat de vouchere, fiind finanțați integral de la bugetul de stat, în timp ce personalul medico-sanitar, TESA, personalul de deservire, etc nu a beneficiat de acest drept, neavând aceeași sursă de finanțare”, se arată în nota de fundamentare a proiectului de ordonanță de urgență.

Conform noiii hotărâri, voucherele vor fi plătite de la bugetul de stat, prin transferuri către bugetul Fondului național unic de asigurări sociale de sănătate. Va exista un contract disctinct care va fi încheiat cu casa de asigurări de sănătate de către reprezentantul legal al unității sanitare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel