Vouchere de vacanță pentru bugetari. Bogdan Hossu, despre negocierile cu Ministerul Finanțelor

Fiecare bugetar va primi un voucher de vacanţă în valoare de 1.450 de lei de la 1 iulie, a declarat, miercuri, Bogdan Hossu, preşedintele Confederaţiei Naţionale Sindicale Cartel Alfa, la finalul şedinţei Comisiei de Dialog Social de la Ministerul Finanţelor Publice. 

"Discuţiile au fost în general legate de parametrii macroeconomici ai bugetului pe 2017, pentru că au avut şi câteva elemente pentru viitor. Ceea ce este important, este că s-a confirmat garantarea acoperirii creşterilor salariale conform actelor normative date până acum legate de salariile din sectorul bugetar, pe de o parte. Pe de altă parte, problema voucherelor de vacanţă nu se va proroga decât până la 1 iulie. De la 1 iulie se va aplica un voucher de vacanţă pentru fiecare bugetar în valoarea salariului minim garantat în plată de 1.450 lei", a spus Hossu. 

El a adăugat că este prevăzută alocarea de la rezervele de stat a unei sume de 91 de milioane de lei pentru Compania Naţională a Uraniului. 

"Avem şi câteva veşti bune ce au fost corectate astă-noapte. Pentru Compania Naţională a Uraniului este prevăzută alocarea la rezervele stat de 91 milioane de lei, pentru cei de la Salvaţi pe Mare (Agenţia Română de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare ARSVOM - n. r.) sunt banii alocaţi la Ministerul Transporturilor, pentru alinierea salariilor lor conform Legii 250 la cele de la intervenţii speciale", a susţinut liderul Cartel Alfa, conform Agerpres. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel