Salarii, indemnizații Olguța Vasilescu. Cartel Alfa solicitări abandonarea propunerii

 Comitetul Confederal al CNS Cartel Alfa solicită ministrului Muncii şi Justiţiei Sociale, Lia Olguţa Vasilescu, abandonarea propunerii de a separa salariile de indemnizaţii în noua Lege a salarizării unitare, considerând-o "încă o aroganţă a aleşilor noştri". 

Într-o scrisoare deschisă adresată ministrului Muncii, sindicaliştii atrag atenţia asupra faptului că stabilirea bazei de raportare a indemnizaţiilor demnitarilor, primarilor, viceprimarilor, preşedinţilor de consilii judeţene şi a vicepreşedinţilor etc. la salariul mediu, în timp ce celelalte salarii din sistemul public sunt raportate la salariul minim din grilă, instituite un tratament diferenţiat al acestor angajaţi publici în raport cu ceilalţi. 

"Această propunere reprezintă încă o aroganţă a aleşilor noştri, care se văd deasupra restului populaţiei, astfel încât îşi adoptă reguli separate privind remunerarea, decuplate de restul masei de salariaţi din sistem, după principiul consacrat 'ce-i al nostru-i pus deoparte'", afirmă preşedintele Cartel Alfa, Bogdan Hossu. 

De asemenea, Cartel Alfa subliniază faptul că la şapte ani de la adoptarea Legii 284/2010, baza de raportare stabilită la adoptarea legii, de 600 de lei, era prevăzut să crească anual, însă valoarea a rămas aceeaşi în acest interval de timp. 

"Dacă ne raportăm la experienţa ultimilor şapte ani, de la adoptarea Legii 284/2010, constatăm că baza de raportare stabilită la adoptarea legii, de 600 de lei, deşi era prevăzut să crească anual, a rămas la fel în tot acest interval. Acest lucru a făcut ca, odată cu creşterea salariului minim naţional, baza grilei să se aplatizeze de la an la an, prin condensarea primelor 42 clase de salarizare la acelaşi salariu: minimul pe economie! Decuplarea indemnizaţiilor de salariul minim din grilă şi raportarea acestora la salariul mediu pe economie (de altfel o valoare variabilă, cu un trend crescător), asigură aleşii că vor beneficia de creşterea remuneraţiei proprii, fără să-i mai intereseze în mod direct ce se întâmplă cu restul salariaţilor din sistemul public", se mai arată în scrisoare. 

Totodată, Cartel Alfa susţine că diferenţierea dintre salarii şi indemnizaţii este una artificială, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel