Vot moțiune de cenzură. Steluța Cătăniciu, culisele formării unui nou Guvern. Varianta exclusă

Președintele ALDE Cluj, Steluța Cătăniciu, este convinsă că moțiunea de cenzură va trece. 

Steluța Cătăniciu afirmă că moțiunea de cenzură va trece la un scor strâns, iar ulterior vor urma consultări cu președintele Klaus Iohannis și va fi format un guvern majoritar sau unul minoritar, asta după ce Opoziția a transmis PSD-ului că Guvernul Dăncilă nu mai este unul legitim pentru că a pierdut majoritatea în Parlament. 

”Moțiunea de cenzură împotriva Guvernului PSD a fost citită, va fi votată joia viitoare, este semnată de toate partidele de opoziție și de o parte din deputații minorităților. Au fost 237 de semnături, dar sunt 241 de susținători, doi fiind cei doi deputați de la Cluj, Horia Nasra și Cornel Itu, care au plecat de la PSD la Pro România. ALDE a creat premisele ca moțiunea să treacă, totul depinde de seriozitatea partidelor din opoziție. Sunt convinsă că moțiunea va trece, dar scorul va fi destul de strâns, 242 – 243 de voturi. După ce moțiunea va trece, vor urma consultări la Cotroceni, președintele va constata dacă există o majoritate sau va fi guvern minoritar, susținut de alte partide. O soluție tehnocrată pentru viitorul Guvern este exclusă”, a spus Steluța Cătănciu, potrivit Mediafax. 

Steluța Cătăniciu afirmă că PSD a încercat destructurarea ALDE, precizând că n-a mai văzut de 30 de ani un astfel de asalt asupra unui partid. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel