Vot Guvern Orban. Chirieac: Contracandidații lui Iohannis au fost abandonați. Tur doi cu Dăncilă

Bogdan Chirieac
Bogdan Chirieac

Analistul politic Bogdan Chirieac a vorbit despre poziția lui Klaus Iohannis după învestirea Guvernului Orban, dar și despre lupta din turul doi al alegerilor prezidențiale.

"Avem un Guvern al cărui prim-ministru se numește Klaus Iohannis și va rămâne așa, dacă domnul Iohannis va obține un al doilea mandat la prezidențiale. Toți ceilalți contracandidați ai domniei sale au abandonat oficial în acest moment sau poate dânșii nu au abandonat ca persoane fizice, dar partidele care îi susțin, prin votul din Parlament, practic, i-au abandonat. Într-o oarecare măsură, situația e mai puțin valabilă pentru PRO România, unde nu tot partidul a votat învestirea Guvernului Klaus Iohannis, ci doar o parte din acest partid, care oricum, la nivel parlamentar, nu e prea mare. Din acest moment, domnul Klaus Iohannis are o șansă în plus la votul de duminică. Asta dacă nu cumva publicul din România, în ceasul al doisprezecelea, face o analiză și va vota cu mintea, nu pe bază de emoții. Până la urmă, votul de azi din Parlament este urmare a votului popular, absolut democratic, exprimat pe 26 mai. Toate măsurile de care a vorbit doamna prim-ministru, adevărate, creșteri de salarii, majorări de pensii, salarii, alocații, drepturi, au fost invalidate la votul din 26 mai, de publicul din România. Mai bine de jumătate din România nu a fost de acord cu măsurile nemaipomenite luate de PSD. Istoric, PSD-ul nu a obținut niciodată un scor mai prost. Ceea ce înseamnă că publicul din România e împotrivă. Cei din privat nu s-au bucurat că la stat s-au majorat salariile. Medicii nu au fost bucuroși că li s-au mărit salariile. Lumea și-a cumpărat mașină, dar nu are șosele să meargă cu mașina pe șosea”, a declarat Bogdan Chirieac, în direct, la România TV.

Lupta din turul doi

"Așa cum stau lucrurile acum, în turul doi, se află Viorica Dăncilă și Klaus Iohannis. Vedeți, Viorica Dăncilă este automat în atac permanent cu Klaus Iohannis. Klaus Iohannis, pe unde se duce domnia sa, bine anturat, câte o vorbă la adresa PSD și a doamnei Dăncilă și practic se conturează lupta dintre cei doi în acest moment. Nu știu dacă Barna sau maestrul Diaconu vor mai putea spera, în mod real, la o intrare în turul doi, în locul vreunuia dintre candidați. O să spuneți, bine, cum, în locul lui Iohannis? Da! Barna candidează pe locul lui Iohannis, iar Mircea Diaconu pe locul Vioricăi Dăncilă. Poate să mă înșel, dar la nivelul percepției, nu cred că domnul Iohannis are cât dau sondorii de opinie astăzi, 40-45% din sondaje", a mai adăugat el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel