Viorica Dăncilă-XU Feihong, ambasadorul Chinei, întâlnire la Guvern

Prim-ministrul Viorica Dăncilă, întrevedere cu ambasadorul Republicii Populare Chineze în România, Xu Feihong
Prim-ministrul Viorica Dăncilă, întrevedere cu ambasadorul Republicii Populare Chineze în România, Xu Feihong

Viorica Dăncilă, prim ministrul României, l-a primit astăzi la sediul Guvernului, pe Excelența Sae XU Feihong, ambasadorul Republicii Populare Chineze în România, cu care a avut discuţii axate în principal pe cooperarea economică, se arată într-un comunicat de presă primit la redacţie. 

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a avut astăzi, la Palatul Victoria, o întrevedere cu ambasadorul Republicii Populare Chineze în România, Xu Feihong. Conform comunicatului de presă, ialogul celor doi oficiali a fost unul constructiv și călduros, ambii salutând dinamica relațiilor bilaterale desfășurate în cadrul Parteneriatului Amplu de Prietenie și Cooperare dintre România și China și evidențiind dorința de intensificare a dialogului politic și de consolidare a cooperării economice.

Prim-ministrul Viorica Dăncilă i-a mulțumit ambasadorului Chinei pentru mesajul de felicitare cu ocazia instalării în funcție, transmis de către premierul chinez Li Keqiang.

Obiectivul principal al României

Referindu-se la cooperarea economică, premierul Viorica Dăncilă a enunțat obiectivul principal al României, acela de a echilibra treptat balanța comercială bilaterală, prin amplificarea exporturilor românești către China. Creșterea exportului de produse românești agro-alimentare, dar și a celui de produse cu o valoare adăugată ridicată, pot contribui la atingerea, în viitor, a acestui echilibru, a arătat premierul român.

Cooperarea în domeniul transporturilor și energetic au ocupat un loc important în cadrul discuțiilor dintre cei doi oficiali.

În domeniul transporturilor, prim-ministrul Viorica Dăncilă a exprimat interesul României pentru cooperarea cu partea chineză în proiecte de infrastructură rutieră, în transportul naval, precum și în transportul aerian. De asemenea, a mulțumit părții chineze pentru interesul manifestat față de dezvoltarea infrastructurii feroviare din România, din perspectivă națională, dar și în contextul conectivității regionale.

Atuurile pe care România le prezintă

În domeniul energetic, premierul Viorica Dăncilă a evidențiat atuurile pe care România le prezintă atât din punct de vedere al poziționării geografice, cât și al resurselor energetice, acestea putând constitui un stimulent pentru investitorii chinezi. De asemenea, a fost abordată cooperarea între cele două părți în domeniul energiei nucleare.

[citeste si]

Atât prim-ministrul Viorica Dăncilă, cât și ambasadorul Chinei Xu Feihong, au invocat necesitatea facilitării contactelor people-to people și a susținerii turismului bilateral.

Nu în ultimul rând, ambele părți și-au exprimat disponibilitatea pentru o cooperare activă și constructivă în cadrul formatului de cooperare 16+1, pentru valorificarea întregului potențial pe care acesta îl prezintă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel