Viorica Dăncilă, salariu de trei ori mai mic decât în PE

Roxana Neagu / 18 ian 2018 / 16:47 Salveaza PDF Comentarii

Viorica Dăncilă, premierul desemnat al României, înainte de a fi nominalizată pentru funcția de prim-ministru, a fost europarlamentar PSD. 

La Bruxelles, Viorica Dăncilă avea un salariu mult mai mare decât îl va avea pe cel de premier al României. În Parlamentul European, Viorica Dăncilă avea un salariu ce depășea puțin 6.500 de euro. Potrivit declarației sale de avere, salariul anual pe care-l câștiga în funcția de europarlamentar PSD era de 78.174 de euro. 

Legea salarizării unitare indică, în grilele de salarizare a demnitarilor, pentru funcția de prim-ministru un salariu brut de 15.950 de lei. 

Salariul net al premierului României este de 9.330 de lei, adică puțin peste 2.000 de euro. 

Prin urmare, Viorica Dăncilă câștiga, ca europarlamentar, de trei ori mai mult decât va câștiga ca premier al României. 

Cum a ajuns europarlamentar PSD

Viorica Dăncilă a intrat în PE după ce Titus Corlățean și Cătălin Nechifor au devenit parlamentari naționali și au părăsit Parlamentul European. În cadrul PE, a fost membru supleant al Comisiei pentru control bugetar și al Delegației pentru relațiile cu țările din Mashrek și membru titular în Comisia pentru bugete și în Delegația pentru relațiile cu Israel. Este membră în Comisia de Agricultură și dezvoltare rurală din cadrul Parlamentului European, în Delegația pentru relațiile cu țările din Mashrek și în Delegația la Adunarea Parlamentară a Uniunii pentru Mediterana. Activează în cadrul Grupului Alianței Progresiste a Socialiștilor și Democraților din Parlamentul European. La 6 februarie 2014, numele său a apărut pe lista primelor 13 nume propuse de PSD pentru alegerile europarlamentare din 25 mai 2014.

[citeste si]


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27