Viorica Dăncilă, înaltă trădare- ancheta începută oficial. Bogdan Chirieac: Este o nebunie!

A început oficial ancheta pe numele premierului Viorica Dăncilă. 

Amintim că Ludovic Orban, președintele PNL, a depus o plângere pe numele premierului Viorica Dăncilă, pentru înaltă trădare. Procurorul-șef al DIICOT, Daniel Horodniceanu, a declarat că ”a fost înregistrată” plângerea lui Ludovic Orban, deci a început ancheta, dar încă n-a început urmărirea penală, pentru că urmează să fie cerute informații suplimentare, ”dacă are nevoie de informaţii chiar şi neprelucrate de la serviciile de informaţii, având în vedere că o altă manieră de abordare a unui astfel de dosar nu este posibilă”. 

Daniel Horodniceanu a explicat și cum se va derula ancheta în acest caz, precizând că urmează să fie cerute informații de la servicii și de la Guvern. 

Bogdan Chirieac a afirmat, la Antena 3, că ”Este o nebunie. Pur și simplu este o nebunie care pune România într-o situație foarte dificilă.

Eu pot să înțeleg contextul politic. Președintele nu are cum să semneze revocarea doamnei Kovesi. Dacă, prin absurd ar fi obligat s-o facă, ea nu se poate face decât în tandem cu suspendarea doamnei prim-ministru Viorica Dăncilă pentru anchetarea sa pentru înaltă trădare. Atunci s-ar regla situația electoralului dlui Iohannis. Este altminteri o nebunie că deschizi o anchetă pe înaltă trădare că premierul României s-a întâlnit oficial cu premierul Israelului”. Analistul politic a mai spus că ”din momentul în care se va începe ancheta, probabil se va cere președintelui suspendarea primului ministru, după ce ancheta se deschide cu surle și trâmbițe, se închide după doi ani, cum s-a întâmplat cu Tiberiu Nițu, dar, în contextul internațional primul ministru al unei țări NATO și UE e anchetat pentru înaltă trădare. În ce constă înalta trădare? În întâlnirea cu premierul Israelului și în dorința premierului de muta ambasada de la Tel Aviv la Ierusalim. Nici nu cred că a existat un premier, și-n funcție, al unei țări NATO și UE anchetat pentru înaltă trădare.” 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel