Viorica Dăncilă, declaraţii înainte de şedinţa de Guvern. Bogdan Chirieac: Era atac la Iohannis dacă spunea asta

Viorica Dăncilă
Viorica Dăncilă

Analistul politic Bogdan Chirieac i-a luat apărarea premierului Viorica Dăncilă pentru discursul din startul şedinţei de Guvern, în care l-a acuzat pe preşedintele Klaus Iohannis de "abuz constituţional şi de putere". Chirieac a menţionat că acesta nu a fost un atac la adresa preşedintelui. 

"Nu este un atac. Doamna prim-ministru merge în continuare pe tipul de mesaj pozitiv. Are şi multe realizări, în ciuda propagandei. Nu este un atac, mai degrabă domnul Iohannis a atacat-o pe doamna Dăncilă, uitând că e femeie şi insinuând că unii lideri politici nu merg la şcoală. Nu, atac împotriva lui Iohannis era dacă doamna Dăncilă spunea 'a început şcoala şi doresc profesorilor din această ţară ca din meditaţii să îşi ia şi ei şase case' sau 'noi vom îmbunătăţi sistemul de învăţământ din România astfel încât elevii să nu mai fie nevoiţi să plătească meditaţii, ca un profesor să îşi ia şase case'. Atunci era un atac politic. Ce a făcut doamna Dăncilă a fost un răspuns civilizat, monoton, alături de multe lucruri deja anunţate, faptul că se vor deconta navetele pentru copii, spitalele regionale, etc. În niciun caz nu a fost un atac la Klaus Iohannis", a declarat Bogdan Chirieac la Antena 3. 

Viorica Dăncilă, declaraţii acide la prima şedinţă de Guvern fără ALDE

"Această situaţie, creată de preşedintele Iohannis care prin refuzul de a numi miniştri interimari ignoră reguli, legi şi decizii ale CCR poate produce consecinţe grave pentru cetăţenii României şi pentru relaţiile europene ale României.

Refuzul de a numi miniştri interimari este un abuz constituţional şi de putere pe care dl preşedinte Iohannis îşi permite să îl facă la adăpostul imunităţii absolute pe care o are în faţa legii. CCR a decis că preşedintele nu are niciun drept să refuze aleatoriu numirile miniştrilor interimari. Aceştia trebuie numiţi până când Parlamentul se va exprima asupra remanierii", a declarat Viorica Dăncilă la începutul şedinţei de Guvern.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel