EXCLUSIV  Viorica Dăncilă, bilanț la DC News - VIDEO

Premierul Viorica Dăncilă a acordat un interviu exclusiv DC News în care, în prima parte, a făcut un scurt bilanț al președinției rotative a Consiliului Uniunii Europene.

”Bilanțul este unul pozitiv. Aș vrea, însă, să menționez că am preluat președinția rotativă a Consiliului Uniunii Europene într-o perioadă cu foarte multe provocări: alegerile europarlamentare, Brexit-ul, problema migrației, problema frontierelor externe. O perioadă în care a trebuit să găsim soluții, să realizăm un consens între statele membre pentru a răspunde acestor provocări. Dacă la început au existat reticențe privind președinția rotativă a României, iată că după șase luni avem aprecieri și de la cei care nu au crezut în noi. Am încheiat 90 de dosare legislative, 84 de dosare non legislative, 2500 de evenimente. Avem o apreciere la nivelul instituțiilor europene. Am reușit să realizăm consens pe subiecte care stagnau pe agenda europeană de 3-4 ani și mă refer la directiva gaze. Am reușit să realizăm toate aceste rezultate în primele trei luni ale președinției rotative pentru că, așa cum știți, pe data de 16 aprilie Parlamentul a intrat în vacață pentru alegerile europarlamentare”, a declarat Viorica Dăncilă.

Aș putea spune că am avut una dintre cele mai eficiente președinții rotative. Ne-am unit forțele, am încercat să avem o bună cooperare, am avut o bună cooperare cu reprezentanța României la Bruxelles, cu experții noștri. Am avut experți foarte buni!” a mai declarat premierul Viorica Dăncilă pentru DC News.

Interviul cu prim ministrul Viorica  Dăncilă:

VIDEO

Citește și:

Ce plan are guvernul cu banii alocaţi Armatei. Mesajul lui Dăncilă

Comisar european România. Iohannis: Nu am primit nicio propunere

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel