Viorel Ilie: Nu mi se pare normal să inventezi fapte unui ministru

Ministrul pentru relaţia cu Parlamentul, Viorel Ilie, a declarat miercuri că susţinerea unanimă a colegilor săi în ceea ce priveşte cererea DNA de începere a urmăririi penale înseamnă foarte mult pentru el şi a afirmat că "nu este normal să inventezi fapte unui ministru". 

"Astăzi, la întâlnirea cu colegii mei din ALDE, m-am bucurat de o susţinere unanimă ceea ce pentru mine înseamnă foarte mult. Nu e o perioadă plăcută pentru mine ca om, ca persoană, ştiu situaţia neplăcută în care s-a ajuns, atât partidul, cât şi Guvernul. Nu este comod să ai un ministru, chiar trei... (cu dosare penale - n.r.). Eu cred că lucrurile se vor rezolva. Eu n-am o problemă şi să ajung în instanţă. Îmi susţin în continuare nevinovăţia", a spus Ilie. 

Întrebat de ce nu le cere colegilor să voteze pentru începerea urmăririi penale, Viorel Ilie a răspuns: "Este mai mult decât un proces. (...) Haideţi să privim lucrurile în contextul actual. Este o decizie pe care am luat-o astăzi cu toţii în cadrul Biroului şi eu, ca parte şi membru al acestui partid, nu pot decât să mă supun acestei decizii şi să mergem pe această cale pentru că nu mi se pare normal să inventezi fapte unui ministru. Ca urmare, mi se pare un lucru care nu ar trebui să se întâmple în România acestor zile". 

Referindu-se la criticile aduse de Uniunea Europeană respingerii de către Parlament a cererilor Justiţiei: "Eu nu împărtăşesc aceste lucruri. Consider că România este un stat consolidat, că trebuie să avem o legislaţie pe care trebuie să o respectăm. Legislaţia trebuie îmbunătăţită. Aceste păreri care ne vin din afară: e bine uneori să ţinem cont de ele, dar nu suntem obligaţi să facem ceea ce ne spun alţii". 

Marţi, Comisia juridică a Senatului a dat aviz negativ cererii de începere a urmăririi penale a ministrului pentru Relaţia cu Parlamentul, Viorel Ilie, solicitată de DNA într-un dosar privind organizarea unui concurs pentru angajarea de funcţionari publici. 

Biroul Politic Executiv al ALDE a decis marţi să îi acorde, în continuare, susţinere politică ministrului pentru Relaţia cu Parlamentul, Viorel Ilie, a anunţat preşedintele partidului, Călin Popescu-Tăriceanu. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel