Violeta Alexandru după vizita în Germania: Am cerut în mod expres asta pentru muncitorii români

Violeta Alexandru, ministrul Muncii, în vizită în Germania. Foto: Ministerul Muncii
Violeta Alexandru, ministrul Muncii, în vizită în Germania. Foto: Ministerul Muncii

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a anunţat ce a cerut în mod special pentru muncitorii români din Germania. 

"Am avut discuţii atât cu români care muncesc sezonier în Germania cât şi cu angajatorii lor, cu asociaţiile de fermieri care sunt foarte active pentru stabilirea unui standard de muncă optim la nivelul tuturor angajaţilor, dar şi cu miniştrii Agriculturii şi Muncii. Toate aceste întâlniri mi-au arătat că în cea mai mare parte, în fermele din Germania sunt condiţii civilizate de muncă, dar sigur că sunt şi o serie de lucruri care trebuie să fie corectate şi îmbunătăţite. Dincolo de condiţiile de muncă am cerut îm mod expres ca românilor să le fie asigurat un minim de protecţie medicală în această perioadă de pandemie. Şi nu în ultimul rând, am avut discuţii aplicate solicitând, şi cred că aţi văzut declaraţiile ministrului Muncii de astăzi, ale domnului ministru Heil (ministrul federal al Muncii şi Afacerilor Sociale, Hubertus Heil - n.r.) care au arătat efectele imediate ale discuţiilor pe care l-am avut atât în privinţa intensificării controalelor în ferme şi în general în activităţile în care lucrează muncitori sezonieri, inclusiv în domeniul industriei cărnii", a afirmat Violeta Alexandru, la Realitatea Plus, conform Agerpres. 

"E loc de mai bine"

Ministrul Muncii a afirmat că s-a întâlnit cu români care i-au spus că sunt mulţumiţi şi a văzut că unii stau în condiţii bune, dar consideră că "în unele locuri e loc de mai bine".

"Am văzut şi români care mi-au spus că şi-au primit salariile la timp. Că nu a existat nicio situaţie în care să întâmpine o problemă şi să nu fie ascultaţi de angajatori", a mai spus Violeta Alexandru.

Inspecţia Muncii din România, împreună cu instituţiile germane omoloage vor continua să facă verificări în teren, atât în România, la firmele de plasare de forţă de muncă, cât şi în Germania, cu scopul de a preveni situaţii precum cea semnalată de lucrătorii sezonieri din ferma din Bornheim, a anunţat joi Inspecţia Muncii.

Inspectorul general de stat, Mihai Nicolae Ucă, a fost, în perioada 18 - 20 mai 2020, în vizită de lucru în Germania, alături de ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Violeta Alexandru, pentru a verifica condiţiile de muncă ale cetăţenilor români care muncesc ca lucrători sezonieri în agricultură.

"Inspecţia Muncii din România va continua, prin campanii de conştientizare şi control, să îi informeze şi să îi sprijine pe lucrătorii români, înainte de plecarea acestora din ţară, cu privire la contractele de muncă pe care urmează să le semneze, în special în ceea ce priveşte prevederile obligatorii ale unui contract de muncă în străinătate. În acest sens, reamintesc că Inspecţia Muncii a înfiinţat o linie telefonică Tel Verde: 021.371.88.33, Suport pentru cetăţenii care vor să muncească în străinătate, şi a alocat alte două linii telefonice directe (021.302.70.52/ 021.302.70.53). Recomand tuturor cetăţenilor români care sunt în căutarea unui loc de muncă în străinătate să apeleze aceste numere de telefon pentru a fi îndrumaţi de inspectori de muncă de specialitate", a declarat,joi, inspectorul general de stat, Mihai Nicolae Ucă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel