Violență domestică. Mara Togănel (PNL), semnal de alarmă: Este inacceptabil

Mara Togănel (PNL), consilier județean în CJ Mureș, a tras un semnal de alarmă în legătură cu situația agresiunilor din România.

În contextul agresiunilor tot mai dese, asupra femeilor, dar și copiilor, multe cu final tragic, cel mai recent caz fiind cel al educatoarei ucisă de soț, Mara Togănel (PNL) atrage atenția și subliniază o anomalie în ceea ce privește ordinul de restrciție.

„Este inacceptabil că, în România, se poate obține în 2 zile un ordin de interdicție împotriva unui agresor, și când spun agresor nu mă refer, doar la un bărbat împotriva unei femei, ci și la agresor femeie sau bărbat împotriva unui copil. Si, chiar dacă acest ordin interzice ca agresorul să se apropie de victimă, el nu poate fi evacuat din locuință dacă are domiciliul comun cu victima. Cu alte cuvinte, degeaba avem hotărâri cu ordin de interdicție, dacă nu putem pune la adăpost victima. Altfel spus, degeaba ne îndreptăm împotriva agresorului, dacă uităm să protejăm victima”, precizează Mara Togănel pe pagina personală de Facebook.

Totodată, aceasta a mai arătat importanța unei reforme, dar și „schimbarea regulilor în materie de violență domestică”, precizând că speră ca ministrul Carmen Dan să trateze subiectul cu maximă seriozitate.

„Textul de mai sus a făcut obiectul mesajului adresat colegilor liberali în cadrul lucrărilor Ligii Aleșilor Locali din noiembrie 2017. După această evocare a îngrijorărilor mele am avut parte de reacții diferite. Astăzi, la fel ca și atunci, semnalul de alarmă este de actualitate!

Din păcate, victimele abuzului domestic sunt tot mai multe. Acest lucru trebuie să ne motiveze să facem ceva concret, mai mult decât discursuri, mese rotunde sau conferințe.

Îmi pun speranța în doamna ministru de interne, #reformaprofunda, că va trata cu maximă seriozitate acest subiect și că, un loc important în cadrul acestei reforme îl va constitui schimbarea regulilor în materie de violență domestică”, a concluzionat Mara Togănel.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel