Obezitate infantilă. Daciana Sârbu: Nu mai avem mult timp!

Lupta împotriva obezității infantile s-a aflat în discuția Comisiei de Sănătate (ENVI) din Parlamentul European, la inițiativa eurodeputatei Daciana Sârbu.

Deputata europeană a tras un semnal de alarmă cu privire la întârzierile înregistrate în realizarea obligațiilor asumate de Uniunea Europeană pentru combaterea obezității în rândul copiilor și a solicitat răspunsuri referitoare la planurile concrete ale președinției bulgare în ce privește reducerea promovării către copii a alimentelor nesănătoase, având în vedere că agenda legislativă permite intervenții în acest sens în perioada imediat următoare.

Nu mai avem mult timp 

„M-am bucurat să aflu că prioritățile enunțate de președinția bulgară cuprind și sănătatea copiilor, inclusiv prin găzduirea unei conferințe cu privire la alimentația sănătoasă pentru cei mici. După cum știm, Planul de Acțiune împotriva Obezității Infantile are ca obiectiv stoparea amplificării acestui fenomen, până în 2020. Nu mai avem mult timp! Planul își propune și restricționarea promovării alimentelor nesănătoase în rândul copiilor, precum și crearea unui mediu sănătos în școli", a afirmat eurodeputata în intervenția sa, dorind să afle de la oficialul bulgar care sunt intențiile concrete ale președinției bulgare pentru a contribui la realizarea acestor obiective.

Mai mult, Daciana Sârbu a solicitat detalii despre poziționarea președinției bulgare în cadrul trialogului pe tema revizuirii Directivei serviciilor mass-media audiovizuale, subliniind că reprezentanții acesteia au oportunitatea de a susține "măsuri legislative puternice pentru a restricționa publicitatea la alimentele nesănătoase adresată copiilor".

[citeste si]  

Răspuns

În răspunsul său, Kiril Ananiev, ministrul bulgar al Sănătății, a subliniat deschiderea echipei pe care o reprezintă pentru discutarea temei marketingului alimentelor nesănătoase, admițând situația de vulnerabilitate în care se află copiii din acest punct de vedere și, în plus, insistând pe necesitatea promovării hranei sănătoase. O stare mai bună de sănătate este cea mai bună investiție în viitorul Europei, a arătat oficialul bulgar.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel