VIDEO - Birou al OMS, mesaj dur pentru nevaccinații dintr-o țară: La cimitir sunt destule locuri

VIDEO - Birou al OMS, mesaj dur pentru nevaccinații dintr-o țară: La cimitir sunt destule locuri / Foto: Pixabay
VIDEO - Birou al OMS, mesaj dur pentru nevaccinații dintr-o țară: La cimitir sunt destule locuri / Foto: Pixabay

„La cimitir sunt destule locuri”. Acesta este mesajul autorităților pentru cetățenii unei țări, în contextul pandemiei de COVID-19.

„Până acum, peste 7 mii de moldoveni au murit, dar tu nu trebuie să îți faci griji” - așa începe un nou spot realizat de Biroul Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) în Republica Moldova, prin care experții atenționează că pandemia nu s-a terminat. Mesajul poate părea unul dur, dar în contextul în care oamenii fug de vaccin din cauza mai multor teorii ale conspirației, autoritățile au încercat și o altă abordare.

Protagonistul acestui filmuleț este actorul moldovean Emilian Crețu. În cadrul spotului el a jucat mai multe roluri. Cu umor, actorul încearcă să convingă cetățenii că trebuie în continuare să respecte măsurile pentru a preveni răspândirea virusului și să se vaccineze anti-COVID. Emilian Crețu este un comediant cunoscut și foarte apreciat în Republica Moldova, fiind foarte popular și pe rețelele de socializare.

În spot apar mai multe personaje care spun că „nu” ar trebui să îți faci griji pentru consecințele bolii COVID-19. În timp ce la serviciul funerar „afacerea merge ca pe roate”, la spital doctorii cedează din cauza extenuării. ”Dar tu nu trebuie să îți faci griji”, menționează actorul sarcastic, scrie Unimedia.md.

1.141 cazuri de COVID-19, înregistrate în ultimele 24 de ore

Ieri, 8 noiembrie, în Republica Moldova au fost înregistrate 1.142 de cazuri noi de COVID-19.

"Alte 1141 cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate în Republica Moldova. Din numărul total de cazuri, 4 cazuri asociate cu contact în afara țării:  1 - Egipt, 1 - Germania, 1 - România, 1 - Italia. Numărul total de teste efectuate – 6130, dintre care 4385 teste rapide.

Bilanțul cazurilor de COVID-19 în țara noastră a ajuns la 347105. Din numărul total de cazuri, 17 sunt în rândul lucrătorilor medicali: (2-medici, 11-asistenți medicali, 4-personal auxiliar).

În total, în cadrul instituțiilor medico-sanitare spitalicești, sunt internate 2804 persoane confirmate cu infecția COVID-19, dintre care 245 în stare extrem de gravă și 39 pacienți sunt supuși ventilării mecanice. Alte 1098 persoane au fost vindecate. În total, 325991 persoane au fost tratate de COVID-19. În tratament la domiciliu cu forme ușoare și moderate de COVID-19 se află 8577 persoane, iar 12302 sunt sub supraveghere la domiciliu.", se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Sănătății din Republica Moldova.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel