Victor Ponta, mandat pe masa lui Klaus Iohannis. MRU: Un troc, nu intră în acest joc

Mihai Răzvan Ungureanu a vorbit, la DCNEWS LIVE, despre intrarea la guvernare a PNL. 

Mihai Răzvan Ungureanu a comentat afirmația lui Victor Ponta, de la DC NEWS LIVE, când a spus că este pregătit să-și pune mandatul pe masa lui Klaus Iohannis, dacă președintele va alege viitorul premier din PSD. "Eu cred că această declarație a domnului Ponta e strict politică, nu o văd realizabilă. În al doilea rând, majoritatea parlamentară decide cine va fi prim-ministrul", a spus MRU, la DC NEWS LIVE. 

Mihai Răzvan Ungureanu a subliniat că "înțelegem că este un fel de a vorbi despre o negociere sau un troc. Președintele Klaus Iohannis, în opinia, mea, nu intră în acest joc". 

"Este un act unilateral de voință, iar majoritatea parlamentară va decide cine va fi prim-ministrul. Dacă vreți să mergem și mai departe în teritoriul speculației, majoritatea parlamentară poate să decidă pe oricie să devină prim-ministru, poate să preia și pe cineva din opoziție", a mai spus MRU, la DC NEWS LIVE. 

Principalul obiectiv al PNL

Mihai Răzvan Ungureanu a precizat că în acest moment principalul obiectiv al PNL este consolidarea partidului, ceea ce ar cere timp. "Cred că majoritatea parlamentară actuală este suficient de stăpână pe sine pentru a nu-l schimba pe Victor Ponta", a precizat MRU. 

Două situații pentru guvernare

Întrebat dacă această majoritate stăpână îi pune  în dificultate, MRU a spus că "nu, ne-ar da răgazul necesar pentru a ne pregăti pentru guvernarea care va veni oricum, cred că cel mai târziu în noiembrie, în partea a doua a lui 2016". Întrebat dacă, în situația în care PSD l-ar schimba pe Victor Ponta în două săptămâni, ar avea probleme PNL-ul, Mihai Răzvan Ungureanu a precizat că nu are mandat să spună ce se va întâmpla atunci și că rămâne de văzut. 

Cât despre ce funcție ar viza când PNL va avea majoritate, MRU a spus că are două răspunsuri, unul formal, celălalt informal: "Prima replica formală este acolo unde partidul mă pune, a doua replică informală este acolo unde nevoie de mine". 

Vezi AICI interviul integral

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel