VICTOR PONTA, INTERVIU CORRIERE DELA SERA: Premierul a vorbit în presa italiană despre lupta anticorupție și reformele de pe piața muncii

Premierul Victor Ponta a acordat un interviu cotidianului italian "Corriere della Sera", în care a vorbit despre reformele făcute pe piaţa muncii, ameninţările din regiune şi integrarea romilor. Primul-ministru a declarat că, în ultimii ani, România a construit instituţii anticorupţie independente şi eficiente, însăa precizat că mai sunt multe de făcut pentru combaterea corupţiei. 

Lupta anticorupție

"În ultimii ani am construit instituţii anticorupţie independente şi eficiente şi, de asemenea, am realizat reforme importante în ceea ce priveşte transparenţa cheltuielilor publice", a spus premierul, citat de romaniatv.net.

El consideră că încă trebuie făcute demersuri pentru combaterea corupţiei, însă afirmă că ţara noastră se îndreaptă într-o direcţie bună.

Reforme pe piața muncii

În cadrul aceluiaşi interviu, Victor Ponta a vorbit şi despre reformele pe care Guvernul le-a făcut pe piaţa muncii: "Am reuşit să menţinem rata şomajului sub 7%. Numai în ultimele două luni am creat circa 150.000 de locuri de muncă noi. Şi sunt foarte fericit să constat că vin investitori".

Citește și: VICTOR PONTA, prima reacție după atacul lui Traian Băsescu

Primul-ministru român i-a urat omologului său italian, social-democratul Matteo Renzi, să urmeze exemplul țării noastre, în ceea ce priveşte adoptarea de reforme dureroase, dar necesare.

"Trăim într-o Europă şi o lume competitivă, iar dacă vrem să avem perspectivă pentru viitor, atunci trebuie să impunem aceste reforme dureroase", a apreciat Victor Ponta.

Situația tensionată din estul Europei

În ceea ce priveşte ameninţările din regiune, în contextul conflictului actual dintre Occident şi Rusia, primul-ministru susţine o atitudine fermă faţă de Moscova şi doreşte apropierea ţărilor ex-sovietice de proiectul european.

"Am investit în Republica Moldova în sistemul educaţional, în sistemul energetic, în infrastructură, astfel încât cetăţenii moldoveni să vadă, să perceapă şi să simtă pe pielea lor avantajele de a fi proeuropeni", a precizat Victor Ponta.

În interviul acordat celor de la "Corriere della Sera", șeful Executivului a vorbit şi despre necesitatea integrării romilor în societate, nu doar în România, ci în întreaga Europă.

Vezi și: SONDAJ. Regiunile unde Iohannis îl spulberă pe Ponta 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel