Victor Ponta, despre majorarea alocației: O susținem, dar nu ne-a fost indicată sursa de finanțare

Premierul Victor Ponta a anunțat, miercuri, că Guvernul şi PSD susţin majorarea alocaţiei de stat pentru copii şi nu se pot opune acestui principiu. Șeful executivului a precizat însă că iniţiatorii propunerii nu au indicat sursa de finanţare, în condiţiile în care impactul bugetar anual este estimat la 1,8 miliarde lei.

Victor Ponta a adăugat că pentru acest an şi anul viitor pot fi găsiţi bani, dar trebuie totuşi indicată şi sursa de finanţare. Liderul PSD a explicat că a discutat pe această temă cu preşedintele Klaus Iohannis, iar astăzi va informa și Camera Deputaţilor.

"A fost astăzi un vot la Camera Deputaților privind dublarea alocațiilor și pentru celelalte categorii de copii. Noi am mărit pentru 600.000 de copii din familiile cu situații materiale defavorizate. (...) Eu spun ca principiu: suntem partid social-democrat și noi suntem primii care ne bucurăm. (...) Noi n-am dat niciun aviz de la guvern, că nu ni l-a cerut nimeni. Ne-am făcut doar datoria și l-am informat și pe președinte, voi informa și Camera Deputaților astăzi.

Dintr-un punct de vedere strict social-democrat, mie mi se pare un lucru bun și îl susțin cu toată inima, dar vreau să știm că ne costă 1,8 miliarde de lei pe an. Partea proastă e că cei care au făcut amendamentul nu ne-au spus de unde luăm, cum spune în Constituție (...) . Tot noi o să trebuiască să vedem de unde găsim banii.

Acum, îi găsim anul ăsta (banii necesari - n.r.), îi găsim și la anul, dar înseamnă că ei vor să ne lase doar pe noi la guvernare, clar, că noi găsim. Nu știu de unde o să-i găsească ei în continuare sau de unde o să taie. Că s-au priceput foarte bine la tăieri", a spus Victor Ponta în ședința săptămânală de guvern.

Deputaţii au aprobat, miercuri, cu 98 voturi "pentru" şi 77 "împotrivă", un amendament al PNL privind majorarea alocaţiei de stat pentru copii de la 42 la 84 de lei.

Vezi aici detalii: Veste bună. Alocația pentru copii crește

Proiectul urmează să fie supus votului final la ora 15:00.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel