Victor Ponta, desemnat premier de președintele Traian Băsescu

Președintele Traian Băsescu l-a desemnat  pe copreședintele USL, Victor Ponta , pentru formarea noului Guvern.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat că a semnat deja decretul prin care îi încredinţează liderului PSD Victor Ponta misiunea de a forma viitorul Cabinet.

 El a precizat că, în consultările pe care le-a avut vineri cu partideleparlamentare, singurul nume pronunţat pentru a fi desemnat prim-ministru a fost cel al lui Victor Ponta.

 "L-am invitat la Cotroceni, am semnat decretul şi îi încredinţez misiunea de a forma noul Cabinet", a spus Băsescu.

 Şeful statului a menţionat că astăzi nu s-a întâmplat nimic dramatic pentru România, procesul democratic, în Parlament, probând că Guvernul Ungureanu nu mai avea majoritate parlamentară.

 "Ca atare, conform aceloraşi principii democratice care ne valideaza majorităţile numai în Parlament, opţiunea către domnul Victor Ponta a fost cu atât mai legitimă", explicat preşedintele.

 Şeful statului şi-a exprimat speranţa ca noul Guvern să fie cât de repede învestit, precizând că doreşte ca ceea ce a spus în Parlament, ca şef al statului, privind reîntregirea salariilor, să fie pus în aplicare.

Victor Ponta a declarat că i-a fost încredinţat de către preşedintele ţării un mandat de a forma un nou guvern. Este un moment special în viaţa noastră politică şi îneţeleg să accept acest mandat şi să încerc să-l duc la îndeplinire cu toate puterile până la momentul alegerilor.

 Mă bazez în acest efort în special pe USL şi pe ceilalţi parlamentari care consideră util un asemenea guvern. Este un moment în care responsabilitatea unui om politic trebuie să funcţioneze şi voi încerca să formez un guvern şi să asigur o guvernare până la alegeri care să le dea românilor speranţa că lucrurile merg în direcţia bună

Potrivit Constituției, premierul desemnat are la dispoziție zece zile pentru formarea noului Cabinet.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel