Victor Ponta anunţă formula viitorului Guvern: PC, PLR şi UNPR, câte două ministere

Victor Ponta a anunţat marţi că, alături de PSD, din viitorul Guvern vor face parte PC, PLR şi UNPR. Cele trei partide vor primi câte două ministere.

Premierul Victor Ponta a declarat, marţi, că UNPR, PC şi PLR vor avea câte două portofolii de miniştri, el arătând că nu a discutat cu liderul PLR Călin Popescu Tăriceanu care anume vor reveni acestei formaţiuni, scrie Mediafax.

„Am avut o discuţie azi cu domnul Tăriceanu legată de buget şi de coaliţie, dar nu a cerut domnul Tăriceanu nici patru funcţii, nici ce anume funcţii", a spus Ponta.

El a spus că PLR va primi categoric portofolii, în conformitate cu principiul de funcţionare al coaliţiei de guvernare.

Citește și: Cum poate Victor Ponta să aducă PLR la guvernare, fără vot în Parlament

Întrebat dacă PLR va primi portofolii, Ponta a răspuns: „Categoric da, iar principiul de funcţionare al coaliţiei îl cunoaşteţi şi rămâne în vigoare şi anume şi UNPR şi PC şi PLR vor avea câte două portofolii de miniştri, dar nu am discutat care anume, pentru că e total prematur. Întâi vrem să discutăm ce facem cu Guvernul în perioada următoare, bugetul şi după aceea o să discutăm de restructutarea Guvernului".

Potrivit unor surse politice, restul portofoliilor în viitoarea structură guvernamentală urmează să revină PSD într-o formă comasată.

Tăriceanu a declarat că partidul pe care îl conduce vizează ministere ca Ministerul Finanţelor sau Ministerul Economiei în viitorul Executiv, şi că nu vor înlocui UDMR-ul la guvernare, având altă viziune.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel