Victor Ioan Frunză, aniversarea unui mare om de teatru. ”Un excepțional pedagog profesional pentru toți tinerii invitați în proiectele sale”

Victor Ioan Frunză
Victor Ioan Frunză

Marele regizor Victor Ioan Frunză și-a sărbătorit vineri, 5 septembrie, ziua de naștere.

”Astazi este ziua de nastere al unui drag Om de Teatru: Victor Ioan Frunză. Nu-i plac premiile, isi recunoaste spaimele interioare si in ciuda faptului ca nu vrea sa fie profesor este un exceptional pedagog profesional pentru toti tinerii invitati in proiectele sale, stie sa descopere mereu valente noi in textele pe care le alege in montari etc. Indiferent de ce cred unii sau altii, este unul dintre cei mai mari regizori romani. Si noi il iubim, il respectam si ii dorim multa sanatate si putere de munca pentru ca ne dorim sa vedem si mai multe spectacole cu marca inconfundabila Victor Ioan Frunza, director de scena - Grand Adriana, scenograf, artist plastic. Din toata inima, La multi ani!”, a fost mesajul transmis de Armanda Filipine.

Victor Ioan Frunză a absolvit IATC Bucureşti în 1981, iar în prezent deţine titlul de doctor al UNATC Bucureşti. A fost director al Teatrului Naţional din Cluj, al Teatrului INOPORTUN al Uniter şi a înfiinţat Trupa pe Butoaie, primul proiect de teatru independent din România.

A fost conferenţiar la Catedra de regie de Operă a Conservatorului din Cluj, la cea de regie de teatru a Academiei de Teatru din Târgu Mureş. Este multiplu laureat al Premiului UNITER pentru cea mai bună regie şi distins cu peste 60 de premii naţionale şi internaţionale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel