Varujan Vosganian compară paşii dinaintea anticipatelor cu Star Trek: Doar aşa poate fi Iohannis promotor

Sursa foto: Agerpres
Sursa foto: Agerpres

Purtătorul de cuvânt al ALDE, Varujan Vosganian, a comparat situaţia politică actuală cu un celebru serial SF, Star Trek, după ce preşedintele Klaus Iohannis a declarat că Ludovic Orban este cea mai bună soluţie de premier, fie el şi interimar. 

"Despre bizarerii, klingonieni și romulani

Nu înțeleg sensul acestei declarații a lui Klaus Iohannis, pusă în legătură cu ideea demisiei prim-ministrului: „Orban e cea mai bună soluție de premier, plin sau interimar". S-ar putea să fie o capcană pentru Ludovic Orban, căci în situația în care demisionează, el nu poate fi prim-ministru interimar. Potrivit art. 106 coroborat cu art. 107.3 din Constituție, un alt ministru devine prim-ministru interimar și Orban părăsește Guvernul.", a scris Varujan Vosganian pe Facebook. 

Comparaţie cu Star Trek

"Înțeleg că președintele României este un promotor al alegerilor anticipate. Cum președintele nu poate fi promotor al unei moțiuni de cenzură din partea PSD, singurul mod în care el poate fi promotor, este să-l convingă pe Ludovic Orban să demisioneze și după aceea să desemneze două personaje din Star Trek, un klingonian și un romulan, la funcția de prim-ministru, ca să fie sigur că Parlamentul îi respinge. Dar chiar și în această situație, Orban nu mai poate fi interimar.

Singurul mod în care actualul prim-ministru poate rămâne interimar este să fie demis prin moțiune de cenzură. Dar ideea că Iohannis devine promotor al unei moțiuni de cenzură a PSD este cel puțin bizară.", a concluzionat Vosganian. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel