Vaccinul Covid-19. Ioana Stăncel, despre imunizarea periodică: Dacă scad suficient de mult anticorpii neutralizanți, atunci este evident

Foto cu caracter ilustrativ Pixabay
Foto cu caracter ilustrativ Pixabay

Ioana Stăncel, expert în sănătate publică, a explicat ce presupune vaccinarea periodică împotriva Covid-19 și cum se va stabili dacă aceasta este sau nu necesară.

"Deocamdată nu avem acest anunț ca obligativitate a vaccinării periodice. Este o ipoteză pe care și cercetătorii o evaluează pentru a urmări dacă nivelul anticorpilor neutralizanți de la persoanele vaccinate se mențin la un nivel suficient de înalt încât să asigure protecția pe termen lung. Pentru că ne aflăm în situația unei boli noi și a unei soluții terapeutice noi privind vaccinarea, prevenirea, nu putem face foarte clar această afirmație, o dată la cât timp vom avea nevoie de vaccin. Se studiază această afirmație. Dacă scad suficient de mult anticorpii neutralizanți, atunci este evident că nu mai este eficace vaccinul și va fi necesară o nouă vaccinare. Asta dacă această tulpină va mai circula pentru că este posibil ca aceste tulpini să nu mai circule, pentru care s-au făcut vaccinurile, și să nu mai fie necesar acest vaccin, ci să fie necesar un alt vaccin.

Deocamdată persoanele imunizate au certitudinea unei situații care să le asigure un nivel suficient de înalt, un titlu suficient de înalt de protecție pentru 6-8 luni. Producătorii discută acum și intervalul de 12 luni. În această perioadă se fac cercetările și dacă se va observa că în mod statistic relevant la populația generală titlul de anticorpi scade, atunci se vor face determinări privind anticorpii neutralizanți specifici pentru Sars-Cov-2, dar este o abordare de cercetare, nu este o abordare prin care toată lumea să o facă cu testări în masă privind anticorpii neutralizanți."

VEZI ȘI: Ioana Stăncel: Mă aștept ca și în România să existe alte tulpini decât cele cunoscute

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt1
YesMy