Va mai fi relaxare fără 5 milioane de vaccinări? Cîțu: Nu ăsta e obiectivul

Guvernul României
Guvernul României

Florin Cîțu a declarat că noi măsuri de relaxare vor avea loc pe 1 iunie. Acesta speră că numărul de 5 milioane de vaccinări va fi atins până atunci. 

Premierul Florin Cîțu a ținut un briefing de presă la sfârșitul ședinței de guvern din 19 mai. 

”În primul rând, în România eu știu că se poate, putem să atingem 5 milioane, dar nu ăsta este de fapt obiectivul, să atingem o anumită cifră, obiectivul este să depășim pandemia și nu putem depăși pandemia decât prin vaccinare. Faptul că am venit cu câteva măsuri mai rapide a fost tocmai pentru că ne-am vaccinat și vaccinarea a dus la o reducere a ratei de pozitivare sau de infectare. Eu cred că românii au înțeles mesajul și se vor vaccina, în primul rând pentru sănătatea lor, pentru sănătatea familiilor lor, pentru a avea o viață mai bună. La 1 iunie vor exista relaxări!”, a declarat premierul Florin Cîțu. 

Guvernul la apel

Președintele Klaus Iohannis a făcut declarații în urma unei ședințe la care au participat mai mulți membri ai guvernului de coaliție. 

„În privința evenimentelor culturale este imperativ să găsim soluții pentru redeschiderea cât mai multor tipuri de evenimente, atât în exterior cât și în interior. Este evident rolul important pe care îl are cultura în revenirea la normalitate. Mă bucur că sunt proiecte pilot în acest domeniu și sper că în curând artiștii își vor putea relua contactul nemijlocit cu un public cât mai larg. I-am cerut în mod expres ministrului culturii să fie deschis la toate soluțiile care sunt sigure din punct de vedere sanitar și care pot îi ajuta pe cei din industria spectacolelor, unul dintre domeniile cele mai afectate de restricțiile impuse de pandemie, Mă bucur că sunt proiecte foarte bune, pregătite și sunt foarte convins că în săptămânile care urmează campania de vaccinare va primi noi forme atractive și sper foarte mult că putem să îi convingem pe majoritatea românilor să se vaccineze”, a precizat Klaus Iohannis. 

Reîntoarcerea elevilor la școală

"Reîntoarcerea cât mai rapidă a tuturor elevilor la școală, dar nu oricum, ci în condiții de siguranță sanitară sporite, este o prioritate. Deciziile în educație, în toată această perioadă dificilă a luptei cu pandemia, s-au luat pe baza unor scenarii legate în mod direct de incidența și rata de infectare de la nivelul fiecărei localități. Ne aflăm, iată, aproape de momentul în care majoritatea elevilor, indiferent de clasă, își pot relua orele în format fizic”, a declarat Klaus Iohannis. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel