Unde s-au blocat negocierie în proiectul USL 2.0. Chirieac, despre rotativa PSD-PNL: Nici măcar Ciucă nu știe ce va decide Iohannis

Sursa foto Agerpres
Sursa foto Agerpres

Se apropie cu pași repezi momentul în care la conducerea Guvernului României ar trebui să vină Marcel Ciolacu, liderul PSD. 

Potrivit protocolului negociat la formarea coaliției PSD-PNL-UDMR, liberalii și social-democrații ar trebui să facă rocada guvernamentală în luna mai, iar din luna iunie, liderul PSD, Marcel Ciolacu, ar trebui să îl înlocuiască pe actualul premier, Nicolae Ciucă.

Însă frecvența din ultimul timp cu care liderii politici vorbesc despre diverse formule pentru alegerile din 2024 arată că s-a intrat în logică electorală, lăsând loc interpretărilor și speculațiilor față de ceea ce ar putea să urmeze.

Ultimele noutăți venite din sfera politică se referă la posibilitatea declanșării alegerilor anticipate sau a comasării alegerilor din 2024. În coaliție nu s-a luat nicio decizie, pozițiile fiind greu de armonizat. Ceea ce este cert până în acest moment, este faptul că Marcel Ciolacu are mari șanse să preia frâiele guvernului începând din luna iunie.

Într-o intervenție la România Tv, legat de acest subiect, analistul politic Bogdan Chirieac a declarat: 

”PNL și PSD, sau mai bine spus liderii celor două partide, legați de o relație de prietenie, sunt gata să facă rotativa conform acordului de coaliție, adică: Marcel Ciolacu să devină premierul României în luna iunie și să guverneze împreună și după 2024. De asemenea, chestiunea cu USL-ul este de actualitate, singura problemă este că PNL dorește ca pe liste să fie 1:1 PSD cu PNL ceea ce PSD nu acceptă pentru că în sondaje, PSD are un scor sensibil mai ridicat decât PNL. E o ipoteză de lucru, se gândesc că poate numai pentru prezidențiale... se discută”, a declarat Bogdan Chirieac. 

”Singura necunoscută, unde nu putem să speculăm, este decizia președintelui Iohannis care a și spus că dânsul știe cel mai bine ce este potrivit pentru România. Deci, nimeni nu poate să spună ce va decide Klaus Iohannis, nici măcar Nicolae Ciucă. Marcel Ciolacu urmează în mod normal să devină premierul României. Singurul care se poate opune și poate arunca stabilitatea în aer este președintele Klaus Iohannis”, a concluzionat analistul politic, Bogdan Chirieac, în intervenția sa.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel