Un ministru din guvernul Ponta, cu demisia pe masă

Ministrul Bugetului, Darius Vâlcov, garantează cu funcția că în 2015 nu se vor produce măriri de taxe.

Social-democratul a declarat, sâmbătă dimineață, în emisiunea ”Income”, de la Antena 3, că demisionează din Guvern dacă nu va fi respectată promisiunea făcută cetățenilor că nu vor fi mărite taxele.

”Absolut (garantez cu funcția - n.r). Eu nu voi semna un buget cu o creștere de taxe. Prefer să-mi dau demisia decât să semnez astfel de lucruri”, a declarat Vâlcov.

În aceeași emisiune, Vâlcov a vorbit și despre vizita delegației Fondului Monetari Internațional la București, de săptămâna viitoare.

"Acest draconic 1,4%, în condiţiile în care noi am construit bugetul pentru anul viitor, nu va avea decât două componente suplimentare de discuţie cu Fondul Monetar Internaţional. Şi anume: componenta apărării, unde avem o obligaţie de creştere cu 0,3% - bineînţeles, această creştere care trebuie să se regăsească pe bugetul ministerului Apărării o vom negocia cu FMI, aşa cum au negociat-o şi alte state (...) şi creşterea extrem de mare datorată absorbţiei destul de mare de fonduri europene nerambursabile. Noi estimăm undeva la peste 10 miliarde de lei anul viitor. (...) În rest, bineînţeles că bugetul se va închide pe 1,4%".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel