Ultimele informații din sănătate. Deputații din Arizona au abrogat interdicția avortului. Decontarea unui medicament pentru slăbire - Reuters

Foto cu rol ilustrativ: Freepik
Foto cu rol ilustrativ: Freepik

Află mai multe în articol despre ultimele informații din sănătate.

Compania Molina Healthcare depășește estimările privind profitul, ajutată de creșterea primelor de asigurare.

Molina Healthcare a depășit miercuri estimările de pe Wall Street privind profitul pentru primul trimestru, ajutată de primele mai mari ale planurilor sale de asigurare Medicaid, susținute de guvern și destinate persoanelor cu venituri mici. De asemenea, compania și-a reafirmat perspectivele pentru 2024, cu venituri din prime de aproximativ 38 de miliarde de dolari și un profit ajustat de cel puțin 23,50 dolari pe acțiune diluată. Analiștii de pe Wall Street se așteaptă la un câștig pe întregul an de 23,56 de dolari pe acțiune.

Deputații din Camera Reprezentanților din Arizona votează pentru abrogarea interdicției avortului din 1864.

Parlamentarii din Camera Reprezentanților din Arizona au votat miercuri pentru abrogarea interdicției avortului din 1864, care ar putea intra în vigoare în câteva săptămâni dacă nu va fi respinsă și de Senat. Parlamentarii din Cameră au votat cu 32-28 pentru abrogarea legii, care nu prevede nicio excepție pentru avorturi, nici măcar în caz de viol sau incest. Trei republicani au depășit liniile de partid pentru a se alătura tuturor celor 29 de democrați și a vota pentru abrogare.

Creșterea numărului de internări

Rezultatele trimestriale ale companiei Universal Health Services au depășit așteptările datorită creșterii numărului de internări în spitale.

Compania Universal Health Services a depășit miercuri estimările de pe Wall Street privind profitul pe primul trimestru, ajutată de creșterea numărului de internări, pe fondul unei reveniri a cererii pentru unele intervenții chirurgicale non-urgente și al reducerii deficitului de personal. Acțiunile companiei au crescut cu 2,5%, până la 170 de dolari, în cadrul unei tranzacții extinse.

Firma de consultanță McKinsey & Co se confruntă cu o anchetă penală în SUA în legătură cu activitatea privind opioidele, potrivit unor surse.

McKinsey & Co face obiectul unei anchete penale în Statele Unite din cauza unor acuzații potrivit cărora firma de consultanță a jucat un rol-cheie în alimentarea epidemiei de opioide, procurorii federali vizând activitatea sa de consiliere a producătorului de OxyContin, Purdue Pharma, și a altor producători de medicamente, au declarat trei persoane familiarizate cu această chestiune. Firma de consultanță și Departamentul de Justiție al SUA au refuzat să comenteze.

O comisie a Senatului SUA investighează prețurile medicamentelor Ozempic și Wegovy de la compania Novo.

O comisie a Senatului american a declarat miercuri că a lansat o investigație privind prețurile medicamentelor Ozempic și Wegovy, produse de Novo Nordisk pentru diabet și pierdere în greutate, în Statele Unite. Senatorul Bernie Sanders, președintele Comisiei Senatului pentru Sănătate, Educație, Muncă și Pensii, a trimis o scrisoare directorului general al companiei Novo, solicitând mai multe informații despre prețurile din SUA pentru cele două medicamente, care sunt mai mari decât cele din alte țări.

Decontarea unui medicament pentru slăbire

Aproximativ 3,6 milioane de beneficiari ai programului Medicare ar putea fi eligibili pentru decontarea medicamentului Wegovy, arată un studiu.

Aproximativ 3,6 milioane de pacienți supraponderali sau obezi cu afecțiuni cardiace, asigurați în cadrul programului Medicare din SUA, ar putea fi eligibili pentru decontarea medicamentului Wegovy,  un medicament pentru slăbire al companiei Novo Nordisk, arată un studiu publicat miercuri de Kaiser Family Foundation (KFF).

Nașterile din SUA au scăzut după creșterea din perioada pandemiei.

Numărul nașterilor din Statele Unite a scăzut cu 2% în 2023 față de anul precedent, în parte datorită unei scăderi accentuate a natalității în rândul adolescentelor mai în vârstă și al femeilor cu vârste cuprinse între 20 și 24 de ani, potrivit unui raport al CDC publicat joi. Numărul nașterilor în SUA a scăzut la 3.591.328 în 2023, de la 3.667.758 în anul precedent, potrivit datelor provizorii ale Centrelor Naționale de Statistică în domeniul Sănătății (NCHS) ale Centrelor americane pentru Controlul și Prevenirea Bolilor.

Reducerile de costuri ale companiei Biogen determină o depășire a profitului, în timp ce medicamentul pentru Alzheimer are un start lent.

Compania Biogen a raportat un profit trimestrial care a depășit estimările Wall Street, ajutat de reducerea costurilor, în timp ce lansarea noului său medicament pentru boala Alzheimer a rămas lentă. Vânzările medicamentului pentru Alzheimer, Leqembi, înregistrat de partenerul japonez Eisai, au fost de doar 19 milioane de dolari pentru trimestrul respectiv, față de așteptările temperate ale analiștilor, care se situau între 13 și 30 de milioane de dolari.

239 de milioane de dolari pentru producătorul de teste genetice Invitae

Operatorul de laboratoare clinice Labcorp va cumpăra producătorul de teste genetice Invitae, aflat în faliment, pentru 239 de milioane de dolari.

Furnizorul de servicii de laborator Labcorp a anunțat miercuri că va achiziționa activele Invitae Corp, susținute de Softbank, scoase la licitație în cadrul unui proces voluntar de protecție împotriva falimentului, la câteva luni după ce producătorul de teste genetice a depus cererea de faliment. Labcorp va achiziționa toate activele firmei falimentare pe baza principiului continuității activității, au precizat companiile în declarații separate.

SUA solicită teste de gripă aviară pentru bovinele de lapte care circulă între state.

Guvernul american va cere ca vitele de lapte care se deplasează între state să fie testate pentru gripa aviară începând de luni, în timp ce oficialii federali își intensifică răspunsul la un focar care s-a extins asupra aprovizionării cu lapte din SUA. Secretarul Agriculturii, Tom Vilsack, a declarat miercuri că toate laboratoarele și medicii veterinari de stat din țară trebuie să raporteze testele pozitive, iar Departamentul american al Agriculturii (USDA) va plăti pentru creșterea numărului de teste.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel