Ulei de măsline, alternative sănătoase care dau savoare rețetelor

Rodica Mitu / 21 sep 2018 / 17:00 Salveaza PDF Comentarii
Ulei de măsline
Descriere foto: Ulei de măsline
Aroma și varietatea de rețete în care poate fi utilizat uleiul de măsline l-au transformat într-un ingredient de bază. Cu toate acestea, uneori, poți simți nevoie de a experimenta un gust diferit.

Ulei de cocos

Are un gust exotic. Poți folosi uleiul de cocos la prepararea aluaturilor dulci în special, deoarece intensifică aroma celorlalte ingrediente și menține prospețimea aluatului. De asemenea, este util și pentru obținerea clătitelor pufoase.

Ulei de susan

E util pentru prăjirea rapidă a legumelor sau a cărnii ori pentru rumenirea orezului. Dacă decizi să-l folosești la salate, trebuie să diluezi uleiul de susan cu puțin ulei de floarea soarelui pentru că aroma puternică ar putea neutraliza gustul celorlalte ingrediente.

Ulei de nuci

Are un gust deosebit și este foarte util pentru aluaturile dulci, în special cozonac, clătite sau biscuiții. Vei obține un gust special fără să faci alte eforturi suplimentare. De asemenea, poate fi adăugat la salatele de fructe sau de legume, alături de migdale crude, miere și semințe de floarea soarelui.  

 



Te-ar putea interesa








Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2018 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24