UDMR, interzis la căsătoriile cu români? Ivan-Frunda, SCANDAL: Luați notă, sunt ungur, nu român de etnie maghiară

Europarlamentarul PSD Cătălin Ivan a scris că un politician UDMR a trebuit să plece din partid, pentru că i-a fost interzis să se căsătorească cu o româncă. UDMR-ul i-a răspuns că este ”o cretinitate”, ”o prostie”, refuză să dea exemple de politicieni UDMR căsătoriți cu cetățeni români și afirmă că nu vor face nicio investigație. 

Membrii UDMR, interzis la căsătoriile cu români? 

”Am aflat ieri, cu totul întâmplător, despre o regulă internă a celor de la UDMR care interzice membrilor Uniunii să se căsătorească cu românce. Mai concret, un altfel de membru a trebuit să aleagă între femeia pe care o iubea, o româncă, şi activitatea politică. A ales dragostea şi a renunţat la politică. Dincolo de această parte romantică a poveştii, rămâne discuţia despre această regulă internă. Dacă se dovedeşte a fi adevărată, implicaţiile sunt foarte serioase şi multiple”, a scris Cătălin Ivan pe Facebook.

Astăzi, la Antena 3, Cătălin Ivan a afirmat că a ridicat un semn de întrebare, știind un exemplu concret. 

Replica: ”O prostie”

Gyorgy Frunda, lider UDMR, a calificat, la Antena 3, drept ”o prostie” ceea ce a scris Cătălin Ivan pe Facebook: ”Domnul eurodeputat recurge la arma de a fi antimaghiar, bun patriot, bun român. (...) Asemenea discuții nu-și au rostul, asemenea aberații. Este o prostie, o născocire. (...) Încearcă să folosească arma antimaghiară în România ca să câștige capital politic”. El a afirmat că sunt politicieni UDMR care sunt căsătoriți cu femei românce, refuzând să dea un exemplu. Gyorgy Frunda a precizat că nu face nicio investigație ca să afle dacă s-a făcut vreun abuz: ”Nu o să fac nicio investigație, asemenea lucruri nu există”. 

[citeste si]

”O întrebare nu poate fi o prostie și replica UDMR-ului a fost mai dură de atât, a spus că e o cretinitate. (...) Eu sunt în totalitate pentru drepturile românilor de etnie maghiară din România, dar nu sunt pentru abuzuri și derapaje și trebuie sancționate” a remarcat Cătălin Ivan. 

Gyorgy Frunda a răspuns tăios: Un lucru nu-i permit dlui deputat Ivan, să zică de ce naționalitate sunt eu. Nimeni nu are dreptul să spună asta! Dle Ivan, luați notă, sunt ungur, ungur din România! Vă place, nu vă place, este decizia mea și dreptul meu. Nu aveți niciun drept să mă faceți cetățean de etnie maghiară sau român de etnie maghiară”

”Am spus cetățean român de etnie maghiară”, a replicat Cătălin Ivan. 

”Nu, nu mi-ați spus cetățean, mi-ați spus român de etnie maghiară”, a replicat Gyorgy Frunda, care a continuat prin a-i spune lui Ivan: ”Știți ce-mi pare rău, că nu se lipește nimic de dvs la Parlamentul European, nu tolența, eu nu vreau să fiu tolerat, ci respectat”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel