Turneu Tillerson: Vizita în Polonia, consecinţă a politicii pro-americane

Includerea Poloniei în turneul pe care secretarul de stat american Rex Tillerson îl efectuează săptămâna aceasta în Europa este o consecinţă a politicii pro-americane a Poloniei , a declarat consilierul Andrzej Duda.

Includerea Poloniei în turneul pe care secretarul de stat american Rex Tillerson îl efectuează săptămâna aceasta în Europa este o consecinţă a politicii pro-americane a Poloniei şi a aprecierii de către SUA a recentei ofensive politice poloneze în domeniile securităţii şi diplomaţiei internaţionale, a declarat marţi consilierul de politică externă al preşedintelui polonez Andrzej Duda, citat de agenţia PAP.

Rex Tillerson efectuează în perioada 21-27 vizite la Londra, Paris, Varşovia şi la forumul economic de la Davos. Adresându-se jurnaliştilor la plecarea spre Davos, consilierul de politică externă al preşedinţiei poloneze, Krzysztof Szczerski, a mai estimat că vizita şefului diplomaţiei americane ar trebui să fie şi un bilanţ al ultimelor şase luni de relaţii americano-poloneze care au trecut de la vizita preşedintelui Donald Trump la Varşovia.

Negocieri privind contracte militare

'Atunci, cei doi preşedinţi au discutat prima dată despre două mari proiecte de cooperare bilaterală, respectiv în domeniul energiei, cu accent special pe exploatarea resurselor de gaze, şi colaborarea militară pentru modernizarea armatei poloneze şi prezenţa trupelor americane în Polonia. Astăzi, după şase luni, putem spune că am obţinut progrese în chestiuni concrete', a indicat Szczerski. El a subliniat că Polonia şi SUA au semnat deja contracte privind furnizarea de gaz american Poloniei şi a amintit negocierile în desfăşurare privind contracte militare.

'Obiectivul este construirea unui susţineri politice pentru prezenţa în continuare a trupelor americane în Polonia (...) şi continuarea discuţiilor privind sprijinul politic pentru modernizarea armatei poloneze în cooperare cu SUA', a adăugat oficialul polonez.

Convorbirile preşedintelui Andrzej Duda cu Tillerson se vor axa de asemenea pe politică regională.

[cityeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel