Migrație. Polonia, sfidare către UE. Niciun pas înapoi: Politica noastră, neschimbată

Darius Muresan / 26 ian 2018 / 17:40 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Graniţele trebuie să fie sigilate, a declarat ministrul de externe polonez, Jacek Czaputowicz, în legătură cu criza migranţilor, menţionând totodată că ţara sa intenţionează să ofere asistenţă în zonele de vin migranţii.

'Politica noastră privind migraţia rămâne neschimbată. Credem - şi aceasta este ceea ce am spus în cursul recentei mele vizite în Germania - că fiecare stat are dreptul să invite refugiaţi, dar nu îi poate invita în altă ţară. Aceasta este evident pentru noi şi nu există nicio înţelegere în Polonia pentru aplicarea unui mecanism de relocare', a declarat oficialul citat pentru postul de radio polonez. 

Ministrul polonez a admis că a observat 'unele elemente pozitive' în contactele pe acest subiect între Polonia şi Comisia Europeană. 

[citeste si]

'O parte din conversaţia mea cu vicepreşedintele Comisiei Europene Frans Timmermans s-a referit la graniţe, posibila participare a Poloniei la o misiune în Marea Mediterană destinată să protejeze graniţa maritimă a UE şi rolul Frontex, o agenţie a UE responsabilă pentru protecţia frontierelor', a adăugat Czaputowicz. 

'Polonia crede că, mai presus de toate, este necesar să se sigileze graniţele pentru a preveni migraţia ilegală deoarece majoritatea persoanelor care intră în Europa sunt migranţi şi nu refugiaţi (...) Poate că există un semnal al unei uşoare schimbări de gândire în Comisia Europeană care arată că este necesar să ne axăm mai mult pe protecţia graniţelor şi asistenţa la faţa locului în Africa, Siria şi Irak', a declarat ministrul de externe polonez, subliniind că ţara a continuat de asemenea să atragă atenţia asupra a ceea ce se întâmplă în Ucraina.


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2018 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26