Turcan s-a dus cu pâra la CE, despre ”gaura” găsită de Cîțu

Florin Răvdan / 20 noi 2019 / 18:49 Salveaza PDF Comentarii

Vicepremierul Raluca Turcan a declarat, miercuri, referitor la deficitul bugetar, că a informat deja Comisia Europeană cu privire la derapajul guvernării PSD, iar Cabinetul Orban este în momentul de față în etapa rectificării bugetare.

„Deficitul bugetar la 10 luni este cât deficitul bugetar asumat pe întreg anul de gunevarea trecută. Comisia Europeană a fost deja informată cu privire la acest derapaj pe care guvernarea anterioară ni l-a lăsat în brațe. Asta nu înseamnă că ne speriem. În momentul de față suntem în etapa rectificării bugetare, ceea ce înseamnă că noi colectăm toate cheltuielile care să asigure buna funcționare a instituțiilor până la finalul anului. Atrag atenția că erau 43 de unități teritoriale administrative care riscau să pună lacătul pe usă pentru că rămăseseră fără cheltuieli de funcționare, ca să nu mai vorbim de celelalte derapaje din alte ministere. Apoi construim bugetul pe anul viitor. În această construcție avem deja câteva surse suplimentare de finanțare", a spus Raluca Turcan, la Guvern, conform Mediafax. 

Se pot atrage încă 200 de milioane euro, bani europeni

 

„Am anunțat că pe partea de fonduri europene deja am evitat riscul de dezangajare pentru 300 milioane de euro. S-au identificat surse suplimentare de atragere a încă 200 milioane de euro și în același timp infomăm deja Comisia cu privire la renegocierea alocării de bani de la o axă de finanțare la alta. La această sursă numită fonduri europene se adaugă restructurarea aparatului bugetar, care va aduce niște cheltuieli considerabile, plecând de la arhitectura instituțională care în momentul de față are în loc de 27 de ministere, 16 ministere și înseamnă în oglindă o rostogolire a acestei arhitecturi instituționale până la nivel de unități teritoriale administrative.

Ca să nu mai vorbim că pe partea de investiții, acolo unde s-au găsit sursele suplimentare de fonduri europene le canalizăm tocmai pentru a introduce acești bani în economie și când bagi acești bani în economie îți crește partea de colectare la bugetul statului și în felul acesta bugetul de anul viitor va avea o anumită structură, notificăm Comisia Europeană care este structura și mi se pare firesc ca în ceea ce însemană cheltuieli interne și proiecte de dezvoltare internă să fie în acord și într-o permanentă informare cu Comisia Europeană", a mai spus Turcan.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.23