Tudose, vizită Chișinău: Tactică nerușinată, face jocul rușilor. Acuzații PNL

Vizita Primului-ministru al României, Mihai Tudose, la Chișinău, la doar o zi după ce Parlamentul Republicii Moldova a adoptat schimbarea sistemului de vot, printr-o înțelegere Plahotniuc-Dodon. Gestul premierului evidențiază câteva acțiuni și mesaje fără precedent în politica guvernamentală a României, în relația cu Republica Moldova, susține PNL, potrivit unui comunicat semnat de Costel Alexe, deputat de Iași.

Prin acțiunea desfășurată la Chișinău, Mihai Tudose produce o acțiune cu consecințe grave, deosebite, în planul relațiilor bilaterale dintre cele două state.

Mihai Tudose este practic primul șef al unui Executiv românesc de la aderarea țării noastre la Uniunea Europeană care transmite un mesaj de susținere pentru cei care deturnat parcursul pro-european al Republicii Moldova, cei care au produs în ultimii ani o compromitere a mesajului integrării europene, cei care au stat la baza celei mai mari fraude financiare din istoria Republicii Moldova, precum și în favoarea celor care susțin acțiunile Moscovei în regiune.


Mihai Tudose a avut ca punct central al vizitei o acțiune de donare a 96 de microbuze școlare, în condițiile în care ajutorul financiar acordat de Uniunea Europeană cu câteva săptămâni mai devreme condiționa pachetul de 100 de milioane de euro de realizarea unui amplu set de reforme în domenii strategice precum statul de drept, justiție, mass-media etc. Prin plasarea sa acolo, primul ministru al României a dat semnalul legitimării unor acțiuni menite să îndepărteze de la accederea în Parlament a adevăratelor forțe pro-europene și să elimine celelalte partide, altele decât cele servile alianței dintre Dodon și Plahotniuc.


Prin vizita sa la Chișinău, Mihai Tudose a ales astfel să acopere mediatic protestele opoziției democratice, mii de oameni care văd compromisă iremediabil șansa de a salva statul captiv din mâinile unui grup transpartinic ce controlează instituțiile, mediul de afaceri, justiția și presa liberă din Republica Moldova.


Prin declarațiile sale lipsite de realitate și de responsabilitate făcute la Chișinău, Mihai Tudose a legitimat schimbarea sistemului de vot, lege votată în doar 4 minute într-o atmosferă de contestare profundă, cu un sfert de Parlament care a părăsit sala de ședințe. Prezența sa acolo arată că Tudose fie nu pricepe nimic din ce se întâmplă peste Prut, fie că face jocul nerușinat al grupării Dodon –Plahotniuc.


Prezența și declarațiile la Chișinău ale lui Tudose arată susținere totală a șefului Executivului român pentru schimbarea sistemului de vot, încălcând astfel mesajele UE și recomandările Comisiei de la Veneția.


Poziția Comisiei Europene, exprimată de membrii CE, Frederica Mogherini și Johannes Hahn, pe de o parte, și declarațiile lui Mihai Tudose, pe de altă parte, arată cât de deplasată e poziția primului ministru al României în raport cu cea a Uniunii Europene.


Mai mult, Mihai Tudose a sugerat în declarațiile sale că protestele de la Chișinău pot fi comparate cu cele din februarie 2017 de la București și din România, o tactică nerușinată de a aduce în derizoriu și lupta împotriva corupției, dar și problemele grave și lupta pentru democrație din Moldova.
Prin vizita și declarațiile sale, Mihai Tudose compromite în ochii opiniei publice din Republica Moldova și a oficialilor europeni, eforturile reale făcute de România pentru a sprijini cu adevărat democratizarea Moldovei și integrarea în UE. De acum înainte, orice asociere a României – reprezentată de primul-ministru, în această problematică, va fi lipsită de credibilitate, susține Costel Alexe, în numele PNL.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel