Tudose: Grindeanu numire ambasador

Prima confirmare oficială a informațiilor despre numirea fostului premier, Sorin Grindeanu, într-un post de ambasador a venit din partea succesorului său la Palatul Victoria, Mihai Tudose.

Prima confirmare oficială a informațiilor despre numirea fostului premier, Sorin Grindeanu, într-un post de ambasador a venit din partea succesorului său la Palatul Victoria, Mihai Tudose. Șeful executivului a declarat că a discutat cu predecesorul său "şi la nivel personal, şi politic, într-o echipă de partid". Tudose a precizat că discuţiile sunt avansate, iar numirea lui Grindeanu ar fi un "element benefic" pentru ţară.

Întrebat dacă fostului premier Grindeanu i-a fost propus un post de ambasador, aşa cum s-a vehiculat în spaţiul public, în ultima perioadă, Mihai Tudose a confirmat şi a spus că discuţiile cu acesta sunt destul de avansate, aşteptând acum să se întoarcă din concediu cu familia.

"Am vorbit şi la nivel personal, şi politic, şi într-o echipă de partid. (...) Domnul Grindeanu a fost premierul României timp de şase luni, cu un bagaj acum de informaţii şi cu experienţă", a afirmat Tudose la un post de televiziune, citat de News.ro.

El a mai spus că discuţiile cu fostul prim-ministru vor fi definitivate la începutul lunii septembrie şi că numirea lui Grindeanu într-un astfel de post ar fi "un element util pentru ţară".

Dragnea nu ar fi dicutat cu Grindeanu

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a negat joi că i-ar fi propus lui Sorin Grindeanu funcţia de consul sau ambasador în Chişinău: "Nu am făcut aşa ceva".

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, întrebat dacă şi-ar dori ca Sorin Grindeanu să rămână în PSD, că fostul premier a făcut o "boacănă mare, care ne-ar fi putut costa foarte mult politic" şi are nevoie de timp pentru a înţelege unde a greşit. Dragnea a spus că a avut o discuţie "destul de lămuritoare" cu fostul premier şi a infirmat că i-ar fi propus funcţia de consul sau ambasador la Chişinău.

"O să discutăm în Comitetul Executiv Naţional, dar nu mâine. Sorin a făcut o boacănă mare care ne-ar fi putut costa foarte mult politic. (...) Voi discuta cu colegii mei. Sorin Grindeanu are neapărat nevoie de o perioadă pentru a metaboliza ce s-a întâmplat şi pentru a înţelege unde a greşit. E un tânăr ca mulţi alţi tineri în care PSD a investit şi cred că este recuperabil", a declarat Liviu Dragnea.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel