Tudorel Toader, intervenție în forță: Dețin multe informații

Tudorel Toader, intervenție în forță: Dețin multe informații
Tudorel Toader, intervenție în forță: Dețin multe informații

Tudorel Toader a făcut declarații de ultimă oră la Antena 3.

"În primul rând, acum un an și ceva când am devenit ministru al Justiției, la primul interviu spuneam următoarele: justiția scârțâie din toate încheieturile și că trebuie resetată. Atunci, părea o afirmație. Astăzi, privind în urmă, observăm cum afirmația a devenit și mai actuală și mai evidentă. Ne află într-un moment în care adevărul începe să iasă la suprafață. (...) Să știe românii cu adevărat care este fața justiției.

(...) Pe baza informațiilor, este adevărat că am solicitat CSM să procedeze la sesizarea Inspecției Judiciare în vederea verificării eventualelor acte și fapte de natură să încalce independența procurorului Elena Iordache", a spus Tudorel Toader.

"Acționez pe latura garantării independenței procurorului de caz, pentru a-și îndeplini misiunea fără ingerințe", a declarat ministrul Justiției, precizând că nu a vorbit cu "doamna procuror de caz". 

"Competența mea e doar de sesizare", a subliniat ministrul.

Întrebare despre șefia DIICOT

Daniel Horodniceanu, şef al DIICOT, a primit delegare pentru încă şase luni pentru această funcţie, măsura fiind luată de procurorul general Augustin Lazăr. "Am și eu rezervele mele de ministru vizazi de faptul că procurorul general a prelungit fără să-mi spună. (...) Probabil că procurorul general și-a luat măsurile necesare pentru asigurarea continuității actului managerial de la DIICOT", a spus Tudorel Toader, miercuri, 23 mai, la Antena 3.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel