Onea, DNA Ploiești, anchetat. Procurorul de caz, protecție. Chirieac: Este deosebit de grav

Lucian Onea
Lucian Onea

Analistul politic Bogdan Chirieac a vorbit despre solicitarea lui Tudorel Toder pentru protecția procurorului Elena Iordache.

Procurorul Elena Iordache este cea care anchetează cazul procurorului Lucian Onea, fost procuror șef la DNA Ploiești.

„Trebuie să se meargă oricât de departe e nevoie pentru a asigura securitatea, independeța și imparțialitatea doamnei procuror. Constat următorul lucru. Înainte politicienii aveau imunitate și impunitate, erau de neatins. Acum procurorii au luat locul politicienilor. Avem procurori care se tem să ancheteze procurori.

Nu este un rezultat pozitiv din acest punct de vedere al luptei împotriva corupției. Corupția devastează, nu există anticorpi dacă pătrunde în justiție. În politică, în administrație, ea produce daune, dar la un moment dat societatea are anticorpi. Există votul în final. Dar în aceste zone unde sunt numai oameni numiți în funcții nu se pot forma anticorpi.

Este deosebit de grav faptul că un procuror solicită protecție pentru a ancheta un coleg procuror suspectat de fapte penale. Este un lucru care nu știu să mai fi existat în lumea occidentală”, a precizat Bogdan Chirieac la România TV.

Amintim că ieri Lucian Onea s-a prezentat marţi la Parchetul General pentru ca procurorii să îi aducă la cunoştinţă acuzaţiile dintr-un dosar deschis pe numele său.

Fostul șef DNA Ploieşti, Lucian Onea, şi fostul procuror DNA Mircea Negulescu sunt urmăriţi penal într-un dosar aflat pe rolul Parchetului General.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel